Labdarúgás, Eb-selejtezőBulgária lesz a magyar válogatott ellenfele

2019. november 23., szombat, Sport

A magyar labdarúgó-válogatottnak először Bulgáriában kell győznie a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőjének tegnapi sorsolása alapján, majd siker esetén az izlandi–román párharc nyertesével csaphatna össze az Eb-részvételért.

  • Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

A sorsoláson az is kiderült, hogy ha március 26-án Bulgáriában győz Marco Rossi együttese, akkor öt nappal később Budapesten fogadhatja következő ellenfelét a kijutásért. A Nemzetek Ligája eredményei alapján a B- és D-divízióban kialakult a pótselejtezők négyes mezőnye, így ott csak azt kellett kisorsolnia a görögök Európa-bajnok csatárának, Angelosz Hariszteasznak, melyik elődöntő győztese legyen a finálé házigazdája.

Az A-divízióból csupán Izland nem jutott ki a kontinensviadalra, így ott a C-ből kellett feltölteni a mezőnyt: a 2004-ben Eb-döntős hős pedig elsőként Izrael csapatát húzta ki, ami azt jelentette, hogy az a csapat maradt a C-divízióban és játszik Skócia vendégeként az elődöntőben, míg Magyarország mellett Bulgária és Románia átkerült az A-ba. A Nemzetek Ligája sorrendje alapján utóbbi játszik Izlandon, a magyarok pedig Bulgáriában.

A magyar válogatott négy éve pótselejtezőn harcolta ki a részvételt. Amennyiben ez most is sikerül, két csoportmérkőzését a nemrég átadott Puskás Arénában játszhatja, a harmadikon pedig Németország vendége lesz Münchenben.

A pótselejtezők elő­dön­tőinek párosítása: * A-diví­zió: Izland–Románia, Bulgária–Magyarország * B-divízió: Bosznia-Hercegovina–Észak-Íror­szág, Szlovákia–Írország * C-divízió: Skócia–Izrael, Norvégia–Szerbia * D-divízió: Grúzia–Fehéroroszország, Észak-Macedónia–Koszovó. Az elődöntőket március 26-án, a finálékat pedig 31-én rendezik.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 510
szavazógép
2019-11-23: Sport - :

Sportolóink a hétvégén

CSELGÁNCS. Ezen a hétvégén sem pihennek a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolói, akik ma a Bánffyhunyad Kupa idei kiírásán lépnek tatamira. A Veres László irányította együttes hat cselgáncsozóját nevezte a megmérettetésre, amely a 2006–2007-ben és a 2008–2009-ben született gyermekeknek szól. A hagyományos viadalon várhatóan csak hazai csapatok vesznek részt, a céhes városbeliek pedig mindenképp érmekért utaznak a Kolozs megyei versenyre.
2019-11-23: História - :

V. László megesküszik, hogy nem áll bosszút Cillei Ulrikért (1456. november 23.)

1456. november 23-án tett fogadalmat az ifjú V. László király (ur. 1453–1457) Temesváron, hogy megbocsát Hunyadi Lászlónak, és soha nem áll bosszút a Nándorfehérváron meggyilkolt Cillei Ulrik haláláért. Az uralkodó végül nem tartotta be a kikényszerített esküt, és négy hónappal később Hunyadi János idősebbik fiának feje a porba hullott.