Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Magyarok KenyereÖsszefogtak a Kárpát-medencei gazdák

2019. november 23., szombat, Világfigyelő

Minden eddiginél több, 5700 magyar gazda ajánlott fel búzaadományt a Magyarok Kenyere – 15 millió Búzaszem program keretében az idén.

  • Herczegh Anita ajándékot kap a nagydobronyi gyermekotthonban. Fotó: MTI / Nemes János
    Herczegh Anita ajándékot kap a nagydobronyi gyermekotthonban. Fotó: MTI / Nemes János

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett program idei zárásaként tegnap a kárpátaljai Nagydobronyban tartott adományozó ünnepségen Herczegh Anita, Áder János  köztársasági elnök felesége és a program fővédnöke, valamint Jakab István és Győrffy Balázs, a két szervezet vezetői adtak át adományokat. A helyi Irgalmas Samaritánus Gyermekotthonban két tonna liszten kívül játékokat és számítástechnikai eszközöket kaptak a gyermekotthon lakói.

Idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva, immár kilencedszer indult útjára a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program. Ennek keretében a Kárpát-medencében gyűjtenek búzát magyar gazdák, majd az abból készült liszt gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezetekhez kerül.

Idén 791 tonna búza gyűlt össze mintegy 5700 magyar gazda – 3551 magyarországi és 2117 határon túli – felajánlása révén. Ez 472 tonna lisztet eredményezett, amely több tízezer gyermek ellátását szolgálja. Az adományozók száma csaknem negye­dével haladta meg a tavalyi 4600 főt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1143
szavazógép
2019-11-23: Belföld - :

Hírsaláta

ÁREMELKEDÉSTŐL TARTANAK. Akár már 2020 elején drágulásokat eredményezhet a lej euróval szembeni lejtmenete – figyelmeztetnek a gazdasági elemzők, akik szerint nem a politikai bizonytalanság, hanem a folyó fizetési mérleg hiányának növekedése gyengíti a hazai fizetőeszközt.
2019-11-23: Világfigyelő - :

Aggódnak a magyar oktatás jövőjéért (Kárpátalja)

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) nyilatkozatban fejezte ki aggodalmát azon kedvezőtlen fejlemények miatt, amelyek a közelmúltban az ukrajnai magyar tannyelvű oktatással történtek.