Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Alakul az új Európai BizottságA külügyminiszterek jóváhagyták

2019. november 26., kedd, Világfigyelő

Az Európai Unió külügyminiszteri tanácsa úgy döntött, hogy elfogadja, ezzel az Európai Parlament elé terjeszti az új Európai Bizottság személyi összetételére vonatkozó javaslatot, amelyben Várhelyi Olivér mint a bővítési portfólióra jelölt magyar biztos is szerepel – közölte Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter tegnap Brüsszelben az MTI-nek nyilatkozva. Ezt megelőzően a tagállamok kormányai ugyancsak tegnap hivatalosan is elfogadták a Bizottság tagjainak névsorát.

  • Ursula von der Leyen és csapata decemberben kezdheti el a munkáját
    Ursula von der Leyen és csapata decemberben kezdheti el a munkáját

Szijjártó Péter szerint az uniós tagországok külügyminisztereiből álló tanácsnak ezzel a döntésével véglegessé vált azon nemzetközi bevándorláspárti erők törekvéseinek kudarca, amelyek folyamatosan próbálták megakadályozni, hogy a magyar kormány jelöltje tölthesse be a bővítési biztosi portfóliót. „Ezzel a döntéssel immáron biztossá vált, hogy a magyar biztos az új Európai Bizottság egyik legfontosabb pozícióját töltheti be, hiszen az Európai Unió bővítési politikája az egyik legfontosabb uniós politika, és az Európai Unió jövője szempontjából az egyik legnagyobb jelentőségű terület” – közölte a miniszter. Szerinte az Európai Unió sikere azon múlik: képes lesz-e a bővítésre, képes lesz-e az új tagokat integrálni, különösen a Nyugat-Balkán területén. Ez rendkívül fontos a régió biztonsága tekintetében, valamint gazdasági és politikai szempontból is, hiszen a bevándorlási útvonalak ezen a területen haladnak keresztül. Az ott található országok integrálása azt is jelentené, hogy az Európai Unió a védvonalát messzebbre, délebbre tudná kitolni – fűzte hozzá Szijjártó Péter.
Az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság november 1-jén lépett volna hivatalba, azonban ezt három – a magyar, a román és a francia – biztosjelölt európai parlamenti elutasítása miatt el kellett halasztani. Az új bizottság a tervek szerint december 1-jén kezdi meg munkáját. Az Európai Parlament plénuma november 27-én szavaz az új összetételű Európai Bizottság jóváhagyásáról. Az új összetételű testület hivatalba lépéséig Jean-Claude Juncker mostani elnök és a biztosi testület jelenlegi tagjai maradtak a posztjukon ügyvivőként.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1152
szavazógép
2019-11-26: Világfigyelő - :

Magyar–román közös érdek

Magyarország és Románia stratégiai érdeke az észak-déli tengely erősítése, a határ menti autópályák kiépítése, a vasúti összeköttetések biztosítása, valamint annak támogatása, hogy magyar–román közös vállalatok ki tudjanak jutni harmadik országok piacaira is – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes  (fotó) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar–Román Tagozata megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen tegnap Békéscsabán.
2019-11-26: Világfigyelő - :

Brüsszel oldja fel a szankciókat (Orosz álláspont)

Oroszország nem fogja elsőként visszavonni az ellene elrendelt szankciókra válaszul bevezetett importkorlátozásokat – jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök, miután tegnap Moszkvában fogadta finn hivatali partnerét, Antti Rinnét.