Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újabb csapás az Iszlám Államra

2019. november 26., kedd, Világfigyelő

Tucatnyi európai uniós tagország hatóságai összehangolt akcióban rajtaütöttek az Iszlám Állam terrorcsoport internetes propagandagépezetén – jelentette be tegnap az Europol.

Az európai rendőrségi együttműködési szervezet arról számolt be, hogy a tizenkét ország, illetve kilenc online platform, köztük a Google, a Twitter, az Instagram és a Telegram részvételével zajló, még előző héten végrehajtott művelet során mintegy 26 ezer felhasználói fiókot és honlapot töröltek a világhálóról. Az egyik fő célpont az Iszlám Állam hivatalos szócsöve, az Aamák hírügynökség volt. Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője közölte, hogy ezzel jelentős sebet ejtettek a dzsihadisták propagandagépezetén, és nagy erőfeszítésekre lesz szükség a kiiktatott kommunikációs csatornák pótlására. „Az Iszlám Állam nem csupán a harctéren van jelen. Ezen csatornákon keresztül nagyszámú embert sikerült radikalizálniuk és toborozniuk külföldön, Európában is” – hangsúlyozta. Az ügynökség tájékoztatása szerint a vizsgált tartalmak, például képek és videók közül a legsúlyosabbak legtöbbje a Telegramon volt megtalálható. Tavaly szintén belga vezetéssel hasonló akciót hajtottak végre, a terrorszervezetnek azonban akkor viszonylag hamar sikerült újra felépítenie online jelenlétét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 51
szavazógép
2019-11-26: Világfigyelő - :

Kormány nélkül Belgium

Napra pontosan fél év eltelt a választások óta, azonban még mindig nincsen kormánykoalíciós megállapodás Belgiumban – jelentette a helyi sajtó tegnap.
2019-11-26: Sport - Miska Brigitta:

Kettős emberhátrányban háromgólos vereség Leo Grozavu első mérkőzésén (Labdarúgás, 1. Liga)

Nem sikerült jól a László Csaba helyére érkező Leo Grozavu bemutatkozása a piros-fehérek vezetőedzőjeként, ugyanis a Sepsi OSK hétfőn kettős emberhátrányban 4–1 arányú vereséget szenvedett a Szuperkupa-győztes FC Viitorul vendégeként az élvonalbeli bajnokság 17. fordulójának zárómérkőzésén.