Újabb csapás az Iszlám Államra

2019. november 26., kedd, Világfigyelő

Tucatnyi európai uniós tagország hatóságai összehangolt akcióban rajtaütöttek az Iszlám Állam terrorcsoport internetes propagandagépezetén – jelentette be tegnap az Europol.

Az európai rendőrségi együttműködési szervezet arról számolt be, hogy a tizenkét ország, illetve kilenc online platform, köztük a Google, a Twitter, az Instagram és a Telegram részvételével zajló, még előző héten végrehajtott művelet során mintegy 26 ezer felhasználói fiókot és honlapot töröltek a világhálóról. Az egyik fő célpont az Iszlám Állam hivatalos szócsöve, az Aamák hírügynökség volt. Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője közölte, hogy ezzel jelentős sebet ejtettek a dzsihadisták propagandagépezetén, és nagy erőfeszítésekre lesz szükség a kiiktatott kommunikációs csatornák pótlására. „Az Iszlám Állam nem csupán a harctéren van jelen. Ezen csatornákon keresztül nagyszámú embert sikerült radikalizálniuk és toborozniuk külföldön, Európában is” – hangsúlyozta. Az ügynökség tájékoztatása szerint a vizsgált tartalmak, például képek és videók közül a legsúlyosabbak legtöbbje a Telegramon volt megtalálható. Tavaly szintén belga vezetéssel hasonló akciót hajtottak végre, a terrorszervezetnek azonban akkor viszonylag hamar sikerült újra felépítenie online jelenlétét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1808
szavazógép
2019-11-26: Világfigyelő - :

Kormány nélkül Belgium

Napra pontosan fél év eltelt a választások óta, azonban még mindig nincsen kormánykoalíciós megállapodás Belgiumban – jelentette a helyi sajtó tegnap.
2019-11-26: Sport - Miska Brigitta:

Kettős emberhátrányban háromgólos vereség Leo Grozavu első mérkőzésén (Labdarúgás, 1. Liga)

Nem sikerült jól a László Csaba helyére érkező Leo Grozavu bemutatkozása a piros-fehérek vezetőedzőjeként, ugyanis a Sepsi OSK hétfőn kettős emberhátrányban 4–1 arányú vereséget szenvedett a Szuperkupa-győztes FC Viitorul vendégeként az élvonalbeli bajnokság 17. fordulójának zárómérkőzésén.