Könyvespolc a buszmegállóban

2019. november 28., csütörtök, Közélet

BookMegállónak írják, bukmegállónak ejtik, mi az? Hát buszmegálló, ahol könyvet lehet találni, illetve hagyni. A Mikes Kelemen Líceum és a Székely Mikó Kollégium diákjaiból álló csapat azzal az ötlettel rukkolt elő, hogy legyenek szabadtéri könyvespolcok Sepsiszentgyörgy különböző pontjain, ahol az emberek álldogálni, várakozni szoktak – hátha valami izgalmas olvasnivalóra bukkannak.

Olvasni ugyanis élmény, egy otthon már fölöslegessé vált könyv pedig másnak még örömet szerezhet – vallják a kezdeményezők, akik első körben adományozásra biztatják a város lakóit. A házi könyvespolcról kiszoruló köteteket december 8-ig bármelyik líceumban le lehet adni, ezen kívül a vár­templomban és a szemerjai református templomban, az unitárius és az evangélikus templomokban, a Kónya Ádám Művelődési Házban és a város­imázs-irodában, de néhány vendéglő is fogad könyveket: a Szimpla, a Tein, a Zamat és a Színház Büfé. Az elképzelés az, hogy a buszra váró polgár leemel egy számára rokonszenves könyvet, és ha tetszik neki, haza is viheti, következő alkalommal pedig ő is kivisz valamit, hogy más is örüljön, és ne a telefon simogatásával üsse agyon az idejét. A könyvespolcok december közepétől kerülnek ki a buszmegállókba, a program egyik célja ugyanis – az olvasás népszerűsítésén kívül – épp az ünnepekre való hangolás.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1742
szavazógép
2019-11-28: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájdalommal tudatjuk, hogy a szerető férj, gondos édesapa, nagytata, testvér, sógor,
a sepsiszentgyörgyi
FÜLÖP KÁROLY
életének 74. évében elhunyt.
Temetése 2019. november 29-én, pénteken 15 órakor lesz a szemerjai új ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
4315061
2019-11-28: Jegyzet - László Zsuzsa:

Nap nap után (Kármentő)

Én eddig nem tudtam, hogy a vécének is van világnapja. Tényleg, nem is hittem, hogy ez komoly. De úgy néz ki, mégis. Aztán – mit ad Isten? – egybeesik a nemzetközi férfinappal. Azt a mindenit – ez sem vicc? Nem mintha én egyébként komolyan tudnám venni ezeket a világnapokat. Nem tehetek róla, biztos az én készülékemben van a hiba. Lassan nem elég az év a mindennapi világnaphoz. Lehet, ezért esett egybe a fent említett kettő, helyszűke miatt.