Matematikában jeleskedő mikósok

2019. november 28., csütörtök, Közélet

Jól szerepeltek a sepsiszentgyörgyi diákok a Bolyai Matematika Csapatverseny múlt hétvégi országos szakaszán. A 3–8. osztályos diákok számára kiírt, Budapesten zajló megmérettetésen hat háromszéki csapat indult, tagjai az októberi megyei szakaszon – melyen 195 csapat, azaz több mint nyolcszáz diák vett részt – elért első helyezéssel szereztek erre jogot.

Az országos fordulón mindannyian jól teljesítettek, a negyedikeseknél a Székely Mikó Kollégium Gömbvillámok csapata – Dancs Máté, Dálnoki Anita Dorka, Ercse Ferenc, Szentes Ágnes – dicséretben részesült: Márton Magdolna diákjai 35 csapat közül ötödik helyezést értek el. A nyolcadikosoknál hasonlóan népes mezőnyben a Varázsvízilovak a legjobbnak bizonyultak, a Bartos Kriszta, Fazakas Gergő, Miklós Janka és Tamás Péter alkotta csapat első helyezett lett, így Gödri Judith mikós tanítványai a tantárgyverseny nemzeti szakaszán is bizonyíthatják felkészültségüket. A megmérettetést jövő év júniusában ugyancsak Budapesten szervezik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1742
szavazógép
2019-11-28: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Hatósági ellenőrzés az ünnepek előtt

Gyakoribb hatósági ellenőrzésre számíthatnak mindazok, akik élelmiszerek előállításával, forgalmazásával foglalkoznak Háromszéken. A megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság november 28. és december 7. között átfogó akciót szervez, hogy megelőzzék az ételmérgezéseket, valamint az afrikai sertéspestis terjedését.
2019-11-28: Közélet - :

Alapozzák a szotyori ravatalozót

Még idén kiöntik a szotyori ravatalozó alapját, tavaszig szünetel a munka, de ha minden a terv szerint halad, jövő nyáron befejezik – adta hírül a sepsiszentgyörgyi városháza.