Alapozzák a szotyori ravatalozót

2019. november 28., csütörtök, Közélet

Még idén kiöntik a szotyori ravatalozó alapját, tavaszig szünetel a munka, de ha minden a terv szerint halad, jövő nyáron befejezik – adta hírül a sepsiszentgyörgyi városháza.

  • Vargyasi Levente felvétele
    Vargyasi Levente felvétele

A közleményből az is kiderül, hogy eddig nem haladt minden a terv szerint, az épület számára első ízben kijelölt helyen egy sírt találtak, ezért odébb kellett költözni 8 méterrel, amihez új építkezési engedélyt kellett kiváltani, és ez három héttel késleltette a munkálatokat. Most azonban végre megkezdődött az építés is. A ravatalozót már több éve kérik a szotyori lakosok, és az előkészületek nagyon elhúzódtak: a kiválasztott terület tulajdonjogának tisztázását 2013-ban kezdte meg a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1551
szavazógép
2019-11-28: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Matematikában jeleskedő mikósok

Jól szerepeltek a sepsiszentgyörgyi diákok a Bolyai Matematika Csapatverseny múlt hétvégi országos szakaszán. A 3–8. osztályos diákok számára kiírt, Budapesten zajló megmérettetésen hat háromszéki csapat indult, tagjai az októberi megyei szakaszon – melyen 195 csapat, azaz több mint nyolcszáz diák vett részt – elért első helyezéssel szereztek erre jogot.
2019-11-28: Közélet - :

Kijavították a sírok java részét

Hétfőn és kedden önkéntesek – a községháza és az egyházközség képviselői – a Bartalis kőfaragó család öt tagja, id. és ifjabb Béla, János, valamint Bartalis János és Barna – irányítása alatt kijavították a november 14-én este történt temetőgyalázás nyomán tönkretett, ledöntött sírok és keresztek java részét.