TriatlonDeák Zsombor Mexikóban versenyzett

2019. november 28., csütörtök, Sport

A sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor november 24-én a mexikói Cozumelben rendezett Ironman világkupa-versenyen tette próbára magát, ahol a különböző kategóriákban közel kétezer hárompróbázó nevezett. A 29 éves háromszéki vasember a profi férfiak között a huszonkilencedik helyen végzett.

A sepsiszentgyörgyi sportoló az augusztusi kínai túra után október végén az Ironman-világkupa malajziai állomása előtt még letudott egy sikeres felkészülést, a versenyre való átállás azonban rémesen sikerült, szinte semmi ereje nem volt, így kerékpározás közben kiállt, amikor látta, hogy a tervekkel ellentétben semmi esélye a legjobb tízben végezni. Ezt követően az eredeti terv szerint egy újabb Ironman-világkupa és egyben dél-amerikai bajnokság következett volna Argentínában, a megmérettetést azonban az argentin politikai helyzet instabilitása miatt az utolsó pillanatban törölték, így Mexikóban rendezték meg a versenyt.

A hárompróbázóknak 3,8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42 kilométer futást kellett teljesíteniük. A profi férfiak mezőnyében 22 országból 55 versenyző nevezett, Deák-Zsombor pedig 9 óra 18 perces idővel huszonkilencedikként haladt át a célvonalon. Az első próbát 48 perc, a másodikat 5 óra 4 perc és a harmadikat 3 óra 20 perc alatt teljesítette. A versenyt a bermudai Tyler Butterfield nyerte meg, mögötte a dobogóra állhatott még az osztrák Michael Weiss és az argentin Mario de Elias.

„A mexikói verseny egy új kihívás és tapasztalatszerzés volt számomra, bár az év végi fáradtság rányomta a bélyegét a teljesítményemre. Az úszás a kristálytiszta tengerben átlagosan sikerült, a kerékpározást és a futást nagyobb holtpont nélkül, viszont közel sem magamtól elvárt tempóban tudtam le. Az év utolsó szakasza nem teljesen sikerült a tervezettek szerint, de az egész szezonra visszatekintve elmondhatom, hogy sikeres évem volt. Köszönöm Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Kovászna Megye Tanácsa támogatását” – nyilatkozta Deák Zsombor.

Eredmények, Ironman Cozumel: 1. Tyler Butterfield (Bermuda) 7:44:01 óra, 2. Michael Weiss (Ausztria) 7:47:12 óra, 3. Mario de Elias (Argen­tína) 7:52:02 óra... 29. Deák Zsombor (Románia) 9:18:10 óra. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-11-28: Közélet - :

Kijavították a sírok java részét

Hétfőn és kedden önkéntesek – a községháza és az egyházközség képviselői – a Bartalis kőfaragó család öt tagja, id. és ifjabb Béla, János, valamint Bartalis János és Barna – irányítása alatt kijavították a november 14-én este történt temetőgyalázás nyomán tönkretett, ledöntött sírok és keresztek java részét.
2019-11-28: Sport - :

Lewandowski mesternégyesével győztek a bajorok (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Real Madrid hazai pályán kétgólos előnyt elherdálva döntetlent játszott a Paris Saint-Germain csapatával, míg a Bayern München könnyedén győzött a Crvena zvezda vendégeként a Bajnokok Ligája 5. fordulójában.