Kijavították a sírok java részét

2019. november 28., csütörtök, Közélet

Hétfőn és kedden önkéntesek – a községháza és az egyházközség képviselői – a Bartalis kőfaragó család öt tagja, id. és ifjabb Béla, János, valamint Bartalis János és Barna – irányítása alatt kijavították a november 14-én este történt temetőgyalázás nyomán tönkretett, ledöntött sírok és keresztek java részét.

  • Több sír esett áldozatul a rongálásnak
    Több sír esett áldozatul a rongálásnak

Tegnap a Bartalis család tagjai az utolsó simításokat végezték a temetőkertben. Balogh Tibor polgármester érdeklődésünkre elmondta: a temetőgyalázás nyomán közel negyven sír és kereszt rongálódott meg, a hét első két napján az önkéntesek azokat javították ki, amelyeket csak ledöntöttek vagy kisebb mértékben rongáltak meg. Olyan sírkövek is akadnak azonban, amelyeket nem lehet kijavítani, ezért azokat közadakozásból fogják helyreállítani, illetve újakkal helyettesíteni – fűzte hozzá a községgazda. (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 693
szavazógép
2019-11-28: Közélet - :

Alapozzák a szotyori ravatalozót

Még idén kiöntik a szotyori ravatalozó alapját, tavaszig szünetel a munka, de ha minden a terv szerint halad, jövő nyáron befejezik – adta hírül a sepsiszentgyörgyi városháza.
2019-11-28: Sport - :

Deák Zsombor Mexikóban versenyzett (Triatlon)

A sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor november 24-én a mexikói Cozumelben rendezett Ironman világkupa-versenyen tette próbára magát, ahol a különböző kategóriákban közel kétezer hárompróbázó nevezett. A 29 éves háromszéki vasember a profi férfiak között a huszonkilencedik helyen végzett.