Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Változatlanul négy évet kapott a volt főügyész

2019. november 28., csütörtök, Belföld

Újabb jogerős ítéletben ismét négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték bűnpártolásért Alina Bicát, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) volt főügyészét. A rendőrség országos körözést adott ki ellene.

  • Fotó: Digi24
    Fotó: Digi24

Tavaly Alina Bicának és több más hangzatos korrupciós ügy elítéltjének teremtett jogalapot az alkotmánybíróság a már kimondott jogerős ítéletek megkérdőjelezéséhez, amikor a szociáldemokrata kormány panaszának helyt adva megállapította, hogy a legfelsőbb bíróság éveken át szabálytalanul működtette öttagú bírói tanácsait. Bica – más elítéltekhez hasonlóan – elérte, hogy újratárgyalják ügyének fellebbviteli szakaszát, amelynek végén most ugyanazt az ítéletet hozta a legfelsőbb bíróság, mint első alkalommal.

Bica első alkalommal Costa Ricán próbált politikai menedékjogot szerezni, a perújítási „mentőöv” pedig akkor érkezett, amikor a román hatóságok kiadatási kérelme alapján már őrizetbe vették Costa Ricán. A volt főügyészt – aki ellen több másik büntetőeljárás is folyamatban van – akkor szabadon engedték, de nem tért vissza Romániába, úgyhogy továbbra is kétséges: sikerül-e érvényt szerezni az őt elmarasztaló ítéletnek. A román média úgy tudja: Bica most Spanyolországban tartózkodik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1129
szavazógép
2019-11-28: Belföld - :

Lemondott Viorica Dăncilă (Tisztogatás az SZDP-ben )

Lemondott a Szociáldemokrata Párt (SZDP) elnöki tisztségéről Viorica Dăncilă volt miniszterelnök kedden, miután elvesztette az elnökválasztást Klaus Iohannis jobboldali államfővel szemben. Dăncilă – az SZDP minden korábbi államfőjelöltjénél gyengébb teljesítményt nyújtva – alig feleannyi voksot kapott a második fordulóban, mint ellenfele.
2019-11-28: Belföld - :

Ismét felfegyverzik az erdészeket

A parlament megteremtette a jogalapot ahhoz, hogy az erdészek halált okozó fegyverekkel járőrözhessenek, és használhassák is azokat: az erről szóló jogszabály-módosítást tegnap egyhangúlag szavazta meg a képviselőház.