Újabb vadászrepülők

2019. november 28., csütörtök, Belföld

A nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó Legfelsőbb Védelmi Tanács (LVT) arról döntött, Románia több mint 200 fővel növeli a külföldi missziókban részt vevő katonák és civilek számát 2020-ban – közölte Klaus Iohannis államfő a LVT tegnapi ülése után.

Az elnök azt is közölte, hogy az LVT jóváhagyta azt a kormány által beterjesztett törvénytervezetet, amelynek értelmében Románia újabb öt F–16-os vadászgépet vásárol. Közölte, hogy ezt a tervezetet a parlamentnek is el kell még fogadnia, minthogy a tranzakció értéke meghaladja a 100 millió eurót. Az LVT kinevezte az új vezérkari főnököt is Daniel Petrescu tábornok személyében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1744
szavazógép
2019-11-28: Belföld - :

Caracali ügy

A caracali ügyet év végéig lezárják – jelentette be Giorgiana Hosu, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) helyettes főügyésze.
2019-11-28: Világfigyelő - :

Igen az új Európai Bizottságra (Az Európai Parlament megszavazta)

Megszavazta az Európai Parlament (EP) tegnap az új összetételű, Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságot, amelyben a magyar Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai, a román Adina Vlălean pedig a közlekedési tárcáért lesz felelős.