Caracali ügy

2019. november 28., csütörtök, Belföld

A caracali ügyet év végéig lezárják – jelentette be Giorgiana Hosu, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) helyettes főügyésze.

  • Fotó: Capital
    Fotó: Capital

A főügyészhelyettes a caracali ügy fejleményeiről elmondta: őrizetbe vettek még egy negyven év fölötti, foglalkozás nélküli, iskolázatlan, nőtlen, gyakran ittasan látott, Gheorghe Dincă társaságához tartozó férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy nemi erőszakot követett el Luiza Melencu sérelmére, miután Dincă saját házába vitte a lányt. Kiemelte, ez a férfi nem szerepel a bűnügyi nyilvántartásban, és nincs kapcsolat közte és a DIICOT által vizsgált szervezett bűnözői csoportok között. „Nincs olyan jel vagy bizonyíték, amely igazolná, hogy bármilyen formában részt vett volna a Gheorghe Dincă által elkövetett bűncselekményekben” – mondta Hosu. Gheorghe Dincă beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, és állította, hogy meggyilkolt egy másik, 18 éves lányt, Luiza Melencut is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1744
szavazógép
2019-11-28: Belföld - :

Medvetámadás Hidegkúton

Súlyosan megsebesült kedd este egy 28 éves férfi Hidegkúton, miután megpróbálta elkergetni az udvarába bement medvét, és az rátámadt.
2019-11-28: Belföld - :

Újabb vadászrepülők

A nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó Legfelsőbb Védelmi Tanács (LVT) arról döntött, Románia több mint 200 fővel növeli a külföldi missziókban részt vevő katonák és civilek számát 2020-ban – közölte Klaus Iohannis államfő a LVT tegnapi ülése után.