Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Magyar űrhajóst az űrbe

2019. november 28., csütörtök, Világfigyelő

Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe – jelentette be Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter az Európai Űrügynökség (ESA) Space19+ miniszteri konferencián Sevillában tegnap. „Az űripar az egyik legfontosabb iparág lesz a jövőben.

Magyarország számára ez egy újabb fejlődési, kitörési lehetőség, fókuszában a második magyar űrhajós kiképzése és a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) történő felküldése szerepel, amelyet 2024-re reálisan megvalósíthatónak látunk az orosz Roszkoszmosz együttműködésben” – fogalmazott a magyar tárcavezető. Szijjártó Péter a nemzetközi konferencián arról is beszámolt, hogy ezen a héten Új-Zélandról felbocsátják a magyar űripar történetének második és harmadik műholdját, amelyek most először a mesterséges elektromágneses szmogot mérik a magas légkörben. A további célok között szerepel, hogy 2024-ben Magyarország önálló műholdat állítson föld körüli pályára. Emellett Oroszországgal együttműködésben magyar tudományos és mérési eszközöket fog feljuttatni a Nemzetközi Űrállomásra 2024-re.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1152
szavazógép
2019-11-28: Világfigyelő - :

Támogatják a budapesti vébé megrendezését

Budapest közgyűlése egyhangúlag, 31 igen szavazattal döntött arról, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester által korábban ismertetett feltételek megvalósítása esetén támogatja a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését.
2019-11-28: Világfigyelő - :

Találkozik Putyin Zelenszkijjel

Valószínűleg külön is találkozik majd egymással Vlagyimir Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a „normandiai négyek” csúcstalálkozóján – jelentette be Jurij Usakov, az orosz államfő külpolitikai tanácsadója újságíróknak nyilatkozva tegnap Moszkvában.