Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Támogatják a budapesti vébé megrendezését

2019. november 28., csütörtök, Világfigyelő

Budapest közgyűlése egyhangúlag, 31 igen szavazattal döntött arról, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester által korábban ismertetett feltételek megvalósítása esetén támogatja a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését.

A döntés azért is fontos, mert a sportesemény megrendezése kérdésessé vált, miután Karácsony Gergely új főpolgármester és az ellenzéki pártok az önkormányzati választások kampányában támadták a projektet. Végül Karácsony Gergely feltételekhez szabta a sportesemény megrendezésének támogatását, így többek között kérte, hogy a világbajnokság megrendezésére is alkalmas atlétikai központ egy nyílt, lakossági tömegsport igényeinek kielégítésére is alkalmas és kulturális események befogadására is képes, hosszú távon fenntartható, a zöld szempontokat maximálisan érvényesítő, rekreációs célú közpark részeként épülhet meg, továbbá a kormány – a fekvőbeteg-ellátásban tervezett fejlesztéseken felül – legalább 50 milliárd forintot fordítson a kerületi önkormányzatok egészségügyi alap- és szakellátási fejlesztésinek támogatására. A Magyar Atlétikai Szövetség üdvözölte a tegnapi döntést. „Örülünk annak, hogy a végig kulturált mederben zajlott vitának a végeredménye, hogy a világbajnokság tekintetében pártpolitikán átívelő, széles körű támogatás jött létre” – írta honlapján a szövetség.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1094
szavazógép
2019-11-28: Belföld - :

Újabb román–orosz diplomáciai csörte

Bekérették a külügyminisztériumba kedden Oroszország bukaresti nagykövetét, amiért kioktató hangnemű Facebook-bejegyzésben bírálta Margit hercegnőnek, a Román Korona Őrének Oroszországgal kapcsolatos „fóbiáit”.
2019-11-28: Világfigyelő - :

Magyar űrhajóst az űrbe

Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe – jelentette be Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter az Európai Űrügynökség (ESA) Space19+ miniszteri konferencián Sevillában tegnap. „Az űripar az egyik legfontosabb iparág lesz a jövőben.