Pályakerékpározás, VilágkupaHongkongban teker Szabó Norbert

2019. november 29., péntek, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC pályakerékpárosa, Szabó Norbert vasárnap Hongkongban versenyez, hiszen itt rendezik meg a bringás szakág Világkupa-sorozatának harmadik versenyét. A via­dal korábbi két állomásának Minszk és Glasgow adott otthont, ám Szabó a túl sűrű versenyprogram miatt nem ezeken indult.

A megyeszékhelyi bringás elmondása szerint a Világkupa-sorozat mindegyik viadalának rajtjánál a világ legjobbjaival kell mérkőzni és roppant kemény a mezőny, ugyanis innen lehet kijutni a jövő évi nyári ötkarikás játékokra. A hongkongi megmérettetésen sem lesz másképp. Norbert bevallása alapján ott van benne az egészséges félsz, izgatottan várja a sprintversenyét, aminek minden egyes másodpercét élvezni fogja.

– Legelső világkupaversenyem ez, de romániai is első alkalommal képviselteti magát ezen a pályakerékpáros-sorozaton. Jelen pillanatban jól érzem magam, remekül sikerült a felkészülés. Az elvárások szempontjából megpróbálom nem túlstresszelni magam, ezért úgy vágok neki a hétvégének, hogy lépésről lépésre haladok előre, s csak arra gondolok, hogy egy jó kvalifikációidőt menjek, és majd azután kiderül, hogy ez mire is lesz elég. A hongkongi verseny után repülünk át Új-Zélandra, ahol a Világkupa következő viadalát rendezik meg – nyilatkozta érdeklődésünkre Szabó Norbert. – Azért nem indultam a Világkupa első két megmérettetésén, mert az év második felében túl besűrűsödött a versenyprogramom. Szeptemberben rengeteget versenyeztem, majd jött az Európa-bajnokság és rögtön ezután az országos bajnokság, s egyszerűen nem volt időm felkészülni a minszki és a glasgow-i versenyre – tette hozzá a kerekesünk, akinek vasárnap délután 5 órától rajtol a kvalifikáció. Hajrá és sok sikert, Norbi! (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1808
szavazógép
2019-11-29: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájó szívvel tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, anyós, nagymama, dédnagymama, anyatárs, sógorasszony,
testvér, rokon,
a lisznyói születésű uzoni
özv. MÁRKOS ANDRÁSNÉ
RÁDULY IRÉN
életének 80. évében hosszú betegség után elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2019. november 30-án, szombaton 14 órakor helyezzük örök nyugalomra az uzoni ravatalozóháztól a református temetőben.
Részvétfogadás pénteken 16–19 óráig és a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
4315094
2019-11-29: Sport - :

Ismét tarolt a szentgyörgyi csapat (Kosárlabda, Barátság Kupa)

A háromszékiek nyerték a székelyföldi öregfiú kosárlabdacsapatok hagyományos tornáját, a Barátság Kupát, amelyet szombaton és vasárnap Szászrégenben rendeztek meg.