Kosárlabda, Barátság KupaIsmét tarolt a szentgyörgyi csapat

2019. november 29., péntek, Sport

A háromszékiek nyerték a székelyföldi öregfiú kosárlabdacsapatok hagyományos tornáját, a Barátság Kupát, amelyet szombaton és vasárnap Szászrégenben rendeztek meg.

Az 1981-ben kezdődött sorozat 74. kiírása volt a hétvégi viadal, amelyen ezúttal a székelyudvarhelyi, a szovátai, a sepsiszentgyörgyi, a csíkszeredai és a gyergyószentmiklósi csapat volt a hazaiak vendége. Hagyományosan most is két csoportban zajlott a küzdelem, szombaton tartották a csoportmérkőzéseket, a helyosztókra vasárnap került sor. A szentgyörgyi kosarasok a csoportkörben előbb Székely­udvarhely csapatát, majd a hazai együttest győzték le, a döntőben pedig Gyergyószentmiklóssal szemben bizonyultak jobbnak, és sorozatban hatodszor, összességében pedig tizenegyedszer hódították el a vándorserleget.

Az eredmények: * csoportkör: Szászrégen–Székelyudvarhely 65–55, Szováta–Gyergyószentmiklós 36–53, Székelyudvarhely–Sepsiszentgyörgy 33–64, Szováta–Csíkszereda 39–37, Szászrégen–Sepsiszentgyörgy 52–74, Gyergyószentmiklós–Csíkszereda 62–35 * az 5. helyért: Székely­udvarhely–Csíkszereda 65–32 * kisdöntő: Szászrégen–Szováta 47–53 * döntő: Sepsiszentgyörgy–Gyergyószentmiklós 78–65.

A végső sorrend: 1. Sepsiszentgyörgy, 2. Gyergyószentmiklós, 3. Szováta, 4. Szászrégen, 5. Székelyudvarhely, 6. Csíkszereda.
Sepsiszentgyörgy csapatának indulását a hétvégi kupaversenyen Kovászna Megye Tanácsa támogatta. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1547
szavazógép
2019-11-29: Sport - :

Hongkongban teker Szabó Norbert (Pályakerékpározás, Világkupa)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC pályakerékpárosa, Szabó Norbert vasárnap Hongkongban versenyez, hiszen itt rendezik meg a bringás szakág Világkupa-sorozatának harmadik versenyét. A via­dal korábbi két állomásának Minszk és Glasgow adott otthont, ám Szabó a túl sűrű versenyprogram miatt nem ezeken indult.
2019-11-29: Sport - :

Itthon játszanak csapataink (Kosárlabda, Női Nemzeti Liga)

Szombaton a női kosárlabda Nemzeti Liga legújabb fordulójában mindkét háromszéki együttesünk hazai környezetben lép pályára: a Kézdivásárhelyi SE 18 órától a Marosvásárhelyi Sirius együttesét fogadja, míg a bajnoki címvédő Sepsi-SIC este fél nyolctól a megszokottól eltérően a Szabó Kati Sportcsarnokban látja vendégül a Konstancai Phoenix alakulatát.