Kosárlabda, Női Nemzeti LigaItthon játszanak csapataink

2019. november 29., péntek, Sport

Szombaton a női kosárlabda Nemzeti Liga legújabb fordulójában mindkét háromszéki együttesünk hazai környezetben lép pályára: a Kézdivásárhelyi SE 18 órától a Marosvásárhelyi Sirius együttesét fogadja, míg a bajnoki címvédő Sepsi-SIC este fél nyolctól a megszokottól eltérően a Szabó Kati Sportcsarnokban látja vendégül a Konstancai Phoenix alakulatát.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A Nyugati csoportban érdekelt KSE együttese a tabella második helyéről várja a 6. fordulóbeli meccsét, míg a marosvásárhelyiek a rangsor ötödik helyezettjeként érkeznek a céhes városba. A szombati meccs előtt Farkas Alpár tanítványai 4/2-es győzelmi mutatóval rendelkeznek, a vendégek mérlege pedig egy diadal és négy elvesztett mérkőzés. A felső-háromszéki együttes a pontvadászat legutóbbi körében 77–55 arányban kapott ki az Aradi FCC csapatától. A Sirius hétfőn jelen szezonbeli első sikerét gyűjtötte be a Nagyváradi Rookies otthonában aratott 64–46-os győzelemmel. A két alakulat legutóbb az alapszakasz nyitókörében találkozott egymással, azt a párharcot 80–43-ra a KSE nyerte meg. A holnapi találkozónak a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok ad otthont. A forduló további mérkőzései: ma 18.30 órától Nagyváradi Rookies–Kolozsvári U, szombaton 19 órától Aradi FCC–Szatmárnémeti VSK.

A török Galatasaray otthonában elért újabb fantasztikus Európa-kupabéli diadal után sem pihen a Sepsi-SIC, amely szombat este a Szabó Kati Sportcsarnokban lép parkettre, ellenfele pedig nem más, mint az a Konstancai Phoenix, amelyet október elején 178–31 arányban győztek le a zöld-fehérek. Azóta Zoran Mikes tanítványai zsinórban további hat sikert hoztak össze és magabiztosan vezetik a Keleti csoport rangsorát. Velük szemben a 2/4-es mutatóval rendelkező a tengerpartiak sereghajtóként látogatnak Sepsiszentgyörgyre. A küzdelemsorozat legutóbbi körében a SIC 88–61-re verte a Brassói Olimpiát, a Phoenix viszont szabadnapos volt, ám utolsó bajnokiját, amelyet az Olimpia otthonában játszott, 87–71 arányban elveszítette. A 9. forduló további meccsei: ma 13 órától Brassói Olimpia–Bukaresti Rapid, 17 órától Agronómia Bukarest–Târgoviște, Alexandria pihen. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1548
szavazógép
2019-11-29: Sport - :

Ismét tarolt a szentgyörgyi csapat (Kosárlabda, Barátság Kupa)

A háromszékiek nyerték a székelyföldi öregfiú kosárlabdacsapatok hagyományos tornáját, a Barátság Kupát, amelyet szombaton és vasárnap Szászrégenben rendeztek meg.
2019-11-29: Sport - :

Hétvége a focipályákon (Labdarúgás)

1. LIGA. A sorozatban három vereséget elszenvedő Sepsi OSK szombaton 17.30-tól Craiova ellen lép pályára a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 18. fordulójában.