Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kulturális nevelés játékosan

2019. november 29., péntek, Nyílttér

A Berde Mózsa Kör keretében lezárult a Turulmadár Ifjúsági Iroda Oktatás – Ismeret – Kultúra című, kulturális nevelési projektje, amelynek célja a művelődés iránti érdeklődés növelése, valamint a szépérzék és a kreativitás fejlesztése volt.

A projekt tevékenységei során négy műhelyfoglalkozáson, valamint egy tanulmányúton vettek részt a gyerekek. Az interaktív tevékenységek a kézügyességet, a kreativitást, az önkifejezést, az ismeretszerzés készségét fejleszették, a játékos drámapedagógiai csoporttevékenységek során – az Osonó Színházműhely segítségével – olyan fiktív, ám valós alapú élethelyzetekkel találkoztak a gyerekek, amelyek megismerése során új tapasztalatra és tudásra tettek szert.

A múzeumpedagógia a múzeumban felhalmozott és őrzött anyagi és szellemi javak élményszerű tolmácsolására törekszik. A gyermekek a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér munkatársainak irányításával megtanultak fénnyel rajzolni és ízelítőt kaptak a kortárs művészetekből is.

Az irodalom, az olvasás megszerettetésére kreatív iro­dalomórákat szerveztünk, amelyeken a verstanulás új módszerét is elsajátíthatták a résztvevők.

Mindennek megkoronázásaként jött a tanulmányút, amelynek során a gyermekek megismerkedhettek a Bod Péter Megyei Könyvtár működésével, megtekintették az Erdélyi Művészeti Központ kiállításait és végül az Andrei Mureşanu Színházat látogatták meg, ahol betekinthettek a színfalak mögé is.

A helyi identitás erősítését is szolgáló, a Román Nemzeti Kulturális Alap által támogatott projektbe négy háromszéki településről (Sepsiszentgyörgy, Kökös, Nagyajta és Középajta) hetven 7–14 éves gyermeket vont be az egyesület, a csapat munkájában 12 önkéntes oktató is részt vett.
 

Kovács Orsolya sajtófelelős

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1153
szavazógép
2019-11-29: Nyílttér - :

Novemberi gondolatok

Gondterhelt emberekkel találkozunk úton-útfélen. Mindenki a saját nehézségeivel küszködik. Sokszor gondolok arra, hogy köztünk, keresztények között is milyen sok a gonosztevő, az esztelenül cselekvő ember. Fájdalmas tapasztalni a mindennapi bántást!
2019-11-29: Nyílttér - :

Mozgalmas az élet a gelencei napköziben

Gondolatébresztő, érdekes tevékenységeken, programokon vehettek részt a globális nevelési hét (november 18–22.) keretében a gelencei óvodások és óvodapedagógusok, körüljárva  a globális felmelegedés, klímaváltozás témakörét.