Díjazták Bedő Zoltán újságírót

2019. november 29., péntek, Közélet

Bedő Zoltán újságíró, közíró, a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének elnöke kapta meg idén a magyarság ügyével és sors­kérdéseivel foglalkozó újságírókat elismerő Európa-érmet, amelyet a Kisebbségi Jogvédő Intézet által szervezett, A magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében című háromnapos budapesti konferencia nyitónapján, tegnap adtak át a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Az Európa-díjat Molnár Pál újságíró kezdeményezésére alapította az 1995 óta működő Magyar Média Műhely, 2002-től a Szabadelvű Médiaműhely elnevezésű, újságírókból álló szerveződés. Minden évben európai szellemiségű médiakonferencián adják át. 2017 óta a Balassi Kard Művészeti Alapítvány szervezi a díjátadásokat. (szekeres)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1302
szavazógép
2019-11-29: Máról holnapra - Mózes László:

Régi-új arcok a pártban

Nincs mészárlás, csupán újjászervezzük a pártot – nyilatkozta győzelmi mámorában Marcel Ciolacu újonnan megbízott szociáldemokrata pártelnök, egyben a képviselőház első embere is, miután a híres-hírhedt ügyvezető elnökség kivégezte az alakulat eddigi nagyasszonyát.
2019-11-29: Kármentő - Kuti János:

Új kormány, régi gondok?

A hatalomból kiebrudalt szociáldemokraták egy utolsó mozdulattal összeseperték az államkassza zugaiban még meglapuló aprópénzt is és elköltötték. Ennek ellenére a most hatalomra felkapaszkodott liberálisok azt mondják, hogy ők mégis emelik a minimálbért bruttó 150 lejjel. Így kemény nettó 83 lejjel többet vághat zsebre a majdnem 1,4 millió minimálbéres munkavállaló, akik legtöbben a magánszektorban dolgoznak. A 67 lej differenciát a 150 lejig majd a magáncégek befizetik az államnak, és ez a nagylelkű gesztus az állambácsinak nem fog sokba kerülni. Így aztán lehetőség lesz arra, hogy szokás szerint az államnál dolgozóknak is emeljék a fizetését, csak úgy hasból.