Vádemelés

2019. november 29., péntek, Belföld

Vádat emelt tegnap az Országos Korrupcióellenes Ügyészség Gabriel Sandu ellen a Microsoft-szabadalmak ügyében, amelyben pénzmosással vádolják a volt távközlési minisztert.

  • Fotó: Realitatea
    Fotó: Realitatea

Az ügyészség közleménye szerint 2009-ben az akkor távközlési miniszteri tisztséget betöltő Gabriel Sandu két üzletembertől 2 196 035 eurót kért és kapott. Cserébe azt ígérte, közbenjár annak érdekében, hogy a két személy cégei Microsoft-szabadalmak bérlésére vonatkozó szerződést kössenek a román kormánnyal. A pénz eredetét 2010 és 2015 között végzett banki átutalások révén, ciprusi cégeken keresztül próbálták követhetetlenné tenni. A szóban forgó összeget már nem lehet elkobozni a vádlottól, mert azt már korábban elkobozták tőle egy régebbi jogerős ítélet alapján, amelyet hivatali visszaélés miatt hozott a bíróság.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1811
szavazógép
2019-11-29: Belföld - :

Engedély nélkül

Evakuálták a tűzoltók szerda este a nemrég, tűzoltósági engedély nélkül megnyitott nagyszebeni kereskedelmi központot, miután egy személy a 112-es sürgősségi hívószámon jelentette, hogy erős szag terjeng a helyiségben.
2019-11-29: Belföld - :

Kezdődhet a síszezon

Ezen a hétvégén üzembe helyezik a hóágyúkat Brassópojánán, mivel a Keresztényhavas csúcsán várhatóan mínusz 7 Celsius-fokra süllyed a hőmérséklet – közölte a brassói polgármesteri hivatal.