Engedély nélkül

2019. november 29., péntek, Belföld

Evakuálták a tűzoltók szerda este a nemrég, tűzoltósági engedély nélkül megnyitott nagyszebeni kereskedelmi központot, miután egy személy a 112-es sürgősségi hívószámon jelentette, hogy erős szag terjeng a helyiségben.

  • Fotó: Adevarul.ro
    Fotó: Adevarul.ro

A helyszínre kiszálló katasztrófavédelmi csapatok megállapították, hogy szén-dioxid-szivárgás történt, a központ egyik hipermarketének hűtőberendezése hibásodott meg. A Szeben Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szerint a kereskedelmi központot megelőző jelleggel evakuálták, majd ezt követően a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris klaszter szakemberei átvizsgálták a helyiséget. Négy tűzoltót és egy alkalmazottat orvosi ellátásban kellett részesíteni a helyszínen, majd a Szeben megyei sürgősségi kórházba vitték őket további kivizsgálásokra. A november 14-én felavatott kereskedelmi központ tulajdonosait rögtön a megnyitás után 50 ezer lejre bírságolták meg, mert tűzoltósági engedély hiányában nyitották meg az üzleteket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1742
szavazógép
2019-11-29: Belföld - :

Az alkotmánybíróság igazolta Klaus Iohannis elnöki mandátumát

Az alkotmánybíróság igazolta az elnökválasztás második fordulójában győztes Klaus Iohannis államfő újabb elnöki mandátumát tegnap, miután a központi választási bizottság (KVB) megküldte a taláros testületnek az elnökválasztás hivatalos végeredményét.
2019-11-29: Belföld - :

Vádemelés

Vádat emelt tegnap az Országos Korrupcióellenes Ügyészség Gabriel Sandu ellen a Microsoft-szabadalmak ügyében, amelyben pénzmosással vádolják a volt távközlési minisztert.