Labdarúgás, 2. LigaIsmét döntetlent játszott az FK Csíkszereda

2019. december 2., hétfő, Sport

Sorozatban harmadszor játszott döntetlent az FK Csíkszereda a másodosztályú bajnokságban, ugyanis a Valentin Suciu irányította labdarúgók szombaton hátrányból fordítva szereztek pontot a Gloria Buzău ellen a 20. fordulóban, így a rangsor 15. helyén állnak.

  • Fotó: Pál Zoltán
    Fotó: Pál Zoltán

A székelyföldi gárda az előző játéknapon szintén hazai környezetben az FC Argeș ellen játszott gól nélküli döntetlent, azt megelőzően pedig a Viitorul Pandurii Târgu Jiu otthonában ikszelt. Szombaton az első percekben többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, a 7. percben Gyenge Szilárd még védte Valentin Munteanu lövését, viszont a 13. percben már tehetetlen volt. Munteanu bal oldalon betört a tizenhatos területre, majd 10 méterről a hosszú alsó sarokba lőtt (0–1). A házigazdák először a 14. percben veszélyeztettek, azonban Kálmán Szilárd próbálkozását Relu Stoian kapus magabiztosan hárította. Az első fél óra után a csíkszeredai csapat kényszercserét hajtott végre, miután egy ütközésnél Eder González bokája megsérült, helyére pedig Pintér Norbert lépett pályára. A hajrában egyenlíthetett volna az FK Csíkszereda, azonban Erdei Carlo távoli lövését Stoian hárítani tudta.

A hazai csapat a második félidőben határozottabb játékot mutatott, aminek az eredménye is meglett, ugyanis az 55. percben sikerült egyenlíteni. Raul Palmeș indítását a jobb oldalon megiramodó Kálmán laposan a kapu elé ívelte, a középen érkező Hodgyai László pedig a hálóba gurította a labdát (1–1). A 64. percben Bogdan Chipirliu lövését Gyenge védte, majd a csíkszeredai csapat nem sokkal később ismét eredményes volt, viszont les miatt érvénytelenítették a gólt. A folytatásban ismét a vendégek veszélyeztettek, Valentin Alexandru felső sarokba tartó szabadrúgását Gyenge szögletre tornázta, majd a másik oldalon a hajrában Kálmán és Csonka Bonifác lövése jelentett veszélyt. A ráadásban mindkét csapat eldönthette volna a mérkőzést, viszont Gyenge résen volt, Bara Levente pedig pontatlanul lőtt, így az FK Csíkszereda hetedszer játszott döntetlent. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2019-12-02: Sport - Miska Brigitta:

Könnyedén győzött a KSE (Labdarúgás, 3. Liga)

Győzelemmel zárta az évet a Kézdivásárhelyi SE, amely szombaton 6–0 arányban diadalmaskodott a nyeretlen sereghajtó Pașcani felett a harmadosztályú bajnokság 15. fordulójában, így a kék-fehér mezesek idénybeli harmadik sikerükkel a rangsor 13. helyére ugrottak.
2019-12-02: Sport - :

Tízgólos sikerrel zárta az évet a Sepsi OSK II. (Labdarúgás, 4. Liga)

A listavezető Sepsi OSK II. hazai pályán tíz gólt lőtt Réty csapatának a negyedosztályú bajnokság 16. fordulójában, így veretlenül zárta az évet. Barót szintén könnyedén diadalmaskodott a vendég Illyefalva felett, míg Bardoc Tókos Zoltán góljával győzött Gelence otthonában.