Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Indulhat a buszvállalat megújulása

2019. december 2., hétfő, Közélet

Kedvezően bírálták el Sepsiszentgyörgy önkormányzatának a városi buszvállalat fejlesztésére benyújtott pályázatát, így hamarosan aláírhatják a szerződést, utána pedig kiírhatják a közbeszerzési eljárásokat.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A kivitelezés évekbe telik majd, de 2023 végére „beérnek” a tervek, és korszerű közszállításunk lesz, kevesebb károsanyag-kibocsátással és remélhetőleg több, saját autóját otthon hagyó utassal – jelentette be Tóth-Birtan Csaba alpolgármester hétfőn azon a rendkívüli tanácsülésen, amelyet azért hívtak össze, hogy az önkormányzat tulajdonában levő Multi-Trans szállítóvállalat szolgáltatói szerződését módosítsák.

Az új szerződésre az uniós elvárások miatt van szükség, de lényegében a meglévő állapotokat rögzíti, és bármikor kiegészíthető, ha változás lesz. Márpedig lesz: a cég telephelyét a központi piac mellől Szépmezőre kívánják költöztetni, és a gépkocsipark is lecserélődik majd, környezetbarát elektromos buszokat vásárolnak az elnyert támogatásból. Emellett megújulnak a buszmegállók, az utasokat tájékoztató rendszer és a jegyeladás is, a járatok pedig bővülni fognak.

A sepsiszentgyörgyi közszállítás korszerűsítése a 2017-ben elfogadott városi mobilitási terv része, amely többek között biciklisávok létrehozására is kiterjed, és egyik fő célja a személygépkocsi-forgalom csökkentése.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 953
szavazógép
2019-12-02: Belföld - :

A védelmi minisztériumra bíznák a katonatemetőket

A Népi Mozgalom Párt (NMP) parlamenti képviselőinek egy csoportja törvénymódosítással az állam magánvagyonába helyezné a katonatemetőket és a védelmi minisztériumra bízná a sírkertek gondozását – nyilatkozta hétfőn Marius Pașcan Maros megyei képviselő, az NMP ügyvezető elnöke. A jogszabály-módosítás az úzvölgyi katonatemető jövőjét is befolyásolná.
2019-12-03: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Karácsony a magyar irodalomban
Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében ma 18 órától a Háromszéki TÉT-estek (Tudás – Élmény –Tapasztalat) rendezvénysorozat vendége lesz Nagy Éva hungarológus, az MTA köztestületi tagja, aki Karácsony a magyar irodalomban címmel tart előadást.