Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. december 3., kedd, Belföld

A FOGDÁBÓL ÜZENT a román nemzeti ünnepen a szociáldemokraták volt elnöke. Dragnea május végi bebörtönzése óta először jelentkezett, érzelmektől átfűtött gondolatai Romániát éltetik.

„Mindig tiszteletben tartottam a hagyományaidat, minden alkalommal megünnepeltelek, a lelkemben és a keblemben hordoztalak, mindenütt büszkélkedtem veled, és egész életemet neked szenteltem. Érted mindent feláldoztam, és mindent megtettem azért, hogy nagyra nőjj, hogy gazdag és erős légy. Lemondtam a családom mellett töltött percekről, kihagytam számos eseményt a gyerekeim életéből, és végül még a szabadságról való lemondást is vállaltam érted!” – tetszelgett az áldozatvállaló hazafi szerepében az egykori pártvezér. Dragnea arról is írt, hogy csak azt akarta: a romániai gyerekek egészséges és természetes román ételeket egyenek a mások által elutasított, vegyszerekkel teli élelmiszerek helyett; hogy az idősek visszakapják a méltóságukat, a fiatalok pedig a szebb jövőbe vetett reményüket; hogy az erdők megmaradjanak, ne pedig a külföldi faanyag-exportőröket gazdagítsák. „Függetlenül attól, mennyi nehézségen kell még keresztülmennem, függetlenül attól, mennyit kínoznak majd, hogy megtagadjalak, sohasem szűnök meg szeretni téged és hinni benned!” – zárul a vallomás. (Főtér)

LEBUKTAK. Huszonkét afrikai és ázsiai menedékkérőt és román állampolgárságú segítőjüket tartóztatták fel a román hatóságok 700 méternyire a magyar határtól. A csoportot vasárnap este fedezték fel a határrendészek az illegális migráció megelőzését célzó járőrözésük során Nagypél térségében. Az előállított 19 felnőttet és négy tizenéves kiskorút a határrendészet varsándi székházába szállították. Kihallgatásuk során megállapították, hogy 18-an közülük etiópiai, bangladesi, afgán és iraki állampolgárok, akiket menedékkérőként vettek nyilvántartásba Romániában. Elmondták: a zöldhatáron keresztül akartak illegálisan Magyarországra szökni, hogy Nyugat-Európába jussanak. Ellenük tiltott határátlépésért kezdeményeztek eljárást. A csoportot egy 34 éves román állampolgár segítette, aki ellen embercsempészésért indult büntetőeljárás. (MTI)

NEVET VÁLTOZTATOTT a romá­niai erdőkitermeléseiről hírhedtté vált Holzindustrie Schweighofer vállalat – szúrta ki az Agent Green környezetvédelmi civil szervezet. A teljes név helyett hétfőtől már csak a vállalat korábbi nevének a kezdőbetűit használják, így HS Timber Productions lesz a Holz­industrie Schweighofer új romániai cégneve. (Transindex)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 227
szavazógép
2019-12-03: Belföld - :

Colectiv-per: súlyos büntetéseket kérnek

A súlyos következményekkel járó hivatali visszaélésért kiszabható legmagasabb büntetést, 14 év börtönt kért a Colectiv-per tárgyalásán az ügyész két előállított tűzoltóra.
2019-12-03: Világfigyelő - :

Nézőpont Intézet: a többség szerint hibáztak a Momentum vezetői

A magyar felnőtt társadalom 53 százaléka nem tartja elfogadhatónak azt, hogy magyarországi politikusok a környező országokban ne a határon túli magyar képviselők vagy pártok mellett álljanak ki – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzetnek készített közvélemény-kutatásából, amelynek összefoglalóját tegnap juttatták el az MTI-hez. A Momentum-vezetők politikai hibát követtek el akkor, amikor európai szövetségi politikájuknak alárendelték a nemzeti érdekvédelem ügyét – írták.