Colectiv-per: súlyos büntetéseket kérnek

2019. december 3., kedd, Belföld

A súlyos következményekkel járó hivatali visszaélésért kiszabható legmagasabb büntetést, 14 év börtönt kért a Colectiv-per tárgyalásán az ügyész két előállított tűzoltóra.

A korrupcióellenes ügyészség azzal vádolja őket, hogy mulasztásuk miatt következett be a bukaresti klubban négy évvel ezelőtt a 64 halálos áldozatot követelő és 146 súlyos sebesüléssel járó tűzvész. A vádhatóság szerint a két tűzoltó a tragédia előtt hivatalból ellenőrizte, hogy a szórakozóhely tulajdonosai gondoskodtak-e a tűzvédelmi előírások betartásáról, és nem jegyezték ezek nyilvánvaló mellőzését. Az ügyészség a klub két tulajdonosára és két pirotechnikusra 12 év, a főváros 4. kerületének volt polgármesterére, Cristian Popescu-Piedonéra 14 év letöltendő börtön kiszabását kérte a bíráktól. A perben december 9-én hirdet alapfokú ítéletet a fővárosi törvényszék.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 400
szavazógép
2019-12-03: Belföld - :

Búcsút intett Pontának Tudose

Kilépett a Victor Ponta vezette Pro Románia pártból Mihai Tudose volt miniszterelnök, jelenlegi európai parlamenti képviselő, mert kifogásolta, hogy Ponta a párt felhatalmazása nélkül, titokban tárgyalt a kormányzó liberálisokkal.
2019-12-03: Belföld - :

Hírsaláta

A FOGDÁBÓL ÜZENT a román nemzeti ünnepen a szociáldemokraták volt elnöke. Dragnea május végi bebörtönzése óta először jelentkezett, érzelmektől átfűtött gondolatai Romániát éltetik.