Lezsák és Szájer Petőfi-díjas

2019. december 3., kedd, Világfigyelő

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Szájer József európai parlamenti képviselő kapta idén a Petőfi-díjat. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését tegnap adták át Budapesten a Terror Háza Múzeumban.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőjében úgy fogalmazott: „Lezsák Sándor és Szájer József nem csupán azért tett nagyon sokat, hogy Magyarország legyőzze a kommunista diktatúrát és a nemzeti függetlenség, a szabadság és felelősség egyensúlyával jellemezhető útjára lépjen, hanem azért is, hogy (...) szabadságunkat a magyar nemzet javára kamatoztassuk”. Schmidt Mária történész, a XXI. Század Intézet főigazgatója arról beszélt: a Petőfi-díjjal a közös jóért, a szabadságért tett erőfeszítést ismerik el.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1492
szavazógép
2019-12-03: Világfigyelő - :

Növekszik az egyházak oktatási szerepvállalása

Csaknem kétszeresére nőtt az egyházak oktatási és köznevelési szerepvállalása 2010 óta – jelentette ki a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes tegnap az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtti éves meghallgatásán. Semjén Zsolt kiemelte: az egyházak által fenntartott köznevelési intézményekbe csaknem 220 ezer gyermek jár, ami az összes tanuló 14 százaléka, szemben a korábbi 6 százalékkal.
2019-12-03: Világfigyelő - :

Johnson: túl sok elítélt szabadul

A brit miniszterelnök szerint túl sok elítélt szabadul a börtönből büntetésének lejárta előtt, és a konzervatív párti kormány ennek véget fog vetni, ha megnyeri a jövő heti parlamenti választást.