Johnson: túl sok elítélt szabadul

2019. december 3., kedd, Világfigyelő

A brit miniszterelnök szerint túl sok elítélt szabadul a börtönből büntetésének lejárta előtt, és a konzervatív párti kormány ennek véget fog vetni, ha megnyeri a jövő heti parlamenti választást.

Boris Johnson tegnap kijelentette: az erről szóló törvényjavaslat készen van, és csak arra vár, hogy az új parlament elfogadja. A brit igazságügyi minisztérium már előző nap közölte, hogy a kormány sürgősséggel felülvizsgálja a súlyos bűncselekményekért elítéltek próbaidős szabadlábra helyezésének szabályozását. A bejelentés előzményeként kiderült, hogy a London belvárosában pénteken elkövetett késeléses terrortámadás tettese a terrorcselekmények előkészítése címén rá kirótt 16 évnyi börtönbüntetés felének letöltése után szabadult.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 223
szavazógép
2019-12-03: Világfigyelő - :

Lezsák és Szájer Petőfi-díjas

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Szájer József európai parlamenti képviselő kapta idén a Petőfi-díjat. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését tegnap adták át Budapesten a Terror Háza Múzeumban.
2019-12-03: Világfigyelő - :

Anyakönyvezési korlátozás

Lengyelországban nem lehet anyakönyveztetni gyermeket olyan külföldi születési anyakönyvi kivonat alapján, amelyen azonos nemű szülők szerepelnek – döntött tegnap a lengyel legfelsőbb közigazgatási bíróság.