Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hamarosan kezdődhet a síszezon Kovásznán

2019. december 3., kedd, Közélet

Már csak megfelelő időjárásra, pontosabban a kellően és tartósan alacsony hőmérsékletre van szükség ahhoz, hogy beindulhasson a síszezon a kovásznai Lőrincz Zsigmond Sípályán. Az elmúlt héten lelkes sízők gyűjtötték a köveket a pályáról – mintegy tisztelgésként is az elhunyt Lőrincz Zsigmond polgármester, a sípálya megálmodójának és megteremtőjének emléke előtt –, a helyi tanács a maga során megszabta a létesítménynél alkalmazandó jegy- és bérletárakat. Ha minden a tervek szerint alakul, december 17-én indul a síszezon Kovásznán.

  • Sok önkéntes szedett követ a sípályán
    Sok önkéntes szedett követ a sípályán

A városháza szervezésében zajlott a kőgyűjtés, amire azért volt szükség, mert főként a pálya felső szakaszán gondot okoznak a kövek. Oda a hóágyúk sem tudnak állandó vastagságú hóréteget teremteni, a természetes hó pedig egyre vékonyabb, így a kiálló kövek valós veszélyt jelentenek a sízőkre, de főként a sílécekre. A kőszedésen közel negyven síkedvelő vett részt, ott volt Gyerő József polgármester és Jeszenovics Róbert Károly alpolgármester is. Több órán keresztül dolgoztak az önkéntesek, jutalmul zsíros kenyérrel, teával, forralt borral kínálták őket, de síbérleteket is kaptak ajándékba.

Kovászna helyi tanácsa a maga során rendkívüli ülésen döntött az idei szezon tarifáiról és a nyitvatartásról. Eszerint a sípálya keddtől péntekig 15–21, szombat-vasárnap 10–21 óráig működik. Speciális programként december 24-én 10–17, 25-én 15–21, 31-én pedig 10–17 óráig tart nyitva. Hétfőnként egész napos a szünet. Január 1-jén 15–21 óráig, a vakációs időszakban, december 21. – január 12. között – kivéve a speciális program által megszabott napokat – 10-től 21 óráig lesz nyitva a pálya.

A kis és a nagy felvonón is egy feljutás 3 lejbe kerül. A bérletek ára 10–15 óráig 24 lej, 15–21 óráig 34 lej személyenként. A hétvégi, szombat-vasárnapra érvényes bérlet ára 66 lej. A felnőtt által kísért kiskorúak nem díjkötelesek. Tanulók, egyetemisták (25 éves korig) 50 százalékos kedvezményben részesülnek, akárcsak a nyugdíjasok.

Idén is működik majd a sípálya melletti korcsolyapálya. A polgármesteri hivatal kicserélte a szakadozó vezetékszőnyeget, így előreláthatólag nem lesznek gondok. 90 perc korcsolyázásért 10 lejt kell majd fizetni. A pálya a kedd és péntek közötti időszakban 15.30–17, 17.30–19, valamint 19.30–21 óráig lesz nyitva. Szombaton és vasárnap a nyitvatartás: 10–11.30, 11.50–13.20, 13.40–15.10 és 15.30–17 óráig, hétfőnként zárva. Az ünnepnapokra itt is speciális program érvényes, a vakáció idején hosszabbított az üzemeltetés.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1143
szavazógép
2019-12-03: A múlt hét - Kuti János:

Diszkriminációmentes támogatásokat!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar–Román Tagozata megalakulása 20. évfordulójának megünneplése Békéscsabán jó hangulatban zajlodhatott, mert ott bizony még borkóstoló is volt. Az ünnepségen a két ország iparkamaráinak egyes vezetői és más személyiségek vettek részt, köztük a legnagyobb rangúak: a budapesti román nagykövet, Marius Lazurca és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes.
2019-12-03: Közélet - Fekete Réka:

Rühességet kezelnek az Őrkőn

Még jelzik néhányan az Őrkőről, hogy nem múlt el teljesen a rüh okozta viszketegség, de ez már inkább a kezelés utáni allergiás tünet – tájékoztatott dr. Sántha Ferenc járványtani főorvos. A szakember lapunk érdeklődésére elmondta, a sepsiszentgyörgyi roma telepen múlt héten megjelent rühesség nem jelent járványt, gócfertőzésről van szó, de úgy tűnik, sikerült eredményesen megfékezni a terjedését.