Női kézilabda, világbajnokságÚjabb vereséggel nehéz helyzetben a magyar válogatott

2019. december 4., szerda, Sport

A magyar női kézilabda-válogatott 25–24-re kikapott Montenegró csapatától a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában kedden, így veszélybe került a továbbjutása.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

Ahogy várni lehetett, kőkeményen védekezett a montenegrói együttes, ám a magyarok felkészültek, jól kezelték a durva stílust, és ezúttal nem kezdtek rosszul. A meccs elején két büntetőt is lőhettek, kikényszerítettek három kiállítást, ennek ellenére nem tudtak ellépni, mert több lövést elrontottak, illetve gólt kaptak kettős emberelőnyben.

Még húsz perc sem telt el, amikor Katarina Bulatović és Durdina Jauković  is két kiállítással rendelkezett, ezért őket a folytatásban kockázatos volt pályán tartani védekezésben. Bár Bíró Blanka kimondottan jól védett, csapattársai pedig a spanyolok elleni találkozóval ellentétben ezúttal számos lendületes, gyors akciót vezettek, továbbra sem céloztak pontosan, így Montenegró a 24. percben – a meccs során először – átvette a vezetést. A szünet előtt a Monte­negrótól végleges kiállítás miatt Andrea Klikovac elhagyta a pályát, ugyanis szabálytalan volt Tóth Gabriella ellen, akit hosszú percekig kellett ápolni. A mon­tenegróiakat a piros lap sem törte meg, egygólos vezetéssel (13–12) vonultak szünetre.

A második felvonást rosszul indította a magyar csapat, továbbra is sok volt a rontott lövés a szélekről és a belső posztokról egyaránt. Ezt gyors javulás, egy nagyszerű négygólos sorozat és fordítás követte, majd ismét jöttek a hibák, és Montenegró visszavette a vezetést, amit taktikus játékkal megtartott a végéig.

A magyarok szombaton 39–15-re legyőzték Kazahsztán csapatát, vasárnap 29–25-re kikaptak Spanyolországtól, szerdán 12 órától Szenegál, pénteken pedig szintén 12 órától Románia ellen lépnek pályára. A középdöntőbe az első három helyezett kerül, és a papírforma, illetve a csoport jelenlegi állása szerint a románok elleni meccsen dől el, hogy sikerül-e vagy sem a továbbjutás a magyar kézilabdázóknak.

Eredmények, C-csoport, 3. forduló: Spanyolország–Sze­negál 29–20, Magyarország–Montenegró 24–25, Románia–Kazahsztán 22–20.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1296
szavazógép
2019-12-04: Sport - :

Hongkongban tekert a háromszéki bringás (Pályakerékpározás)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC bringása, Szabó Norbert két kihagyott forduló után a hongkongi, harmadik etapon kapcsolódott be a pályakerékpáros világkupa-sorozat küzdelmeibe, és a 33. helyen fejezte be hétvégi megmérettetését.
2019-12-04: Belföld - :

Mindenki nagyon eltörölné (Konpenzációs jogorvoslat)

Egymással versengve akarja a kormánypárt és a szociáldemokrata ellenzék hatályon kívül helyezni a rossz körülmények között fogva tartott elítéltek idő előtti szabadulásáról szóló törvényt, miután számos közfelháborodást keltő bűncselekmény elkövetőjéről kiderült, hogy még börtönben ülne, ha nem lépett volna hatályba a jogszabály.