PályakerékpározásHongkongban tekert a háromszéki bringás

2019. december 4., szerda, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC bringása, Szabó Norbert két kihagyott forduló után a hongkongi, harmadik etapon kapcsolódott be a pályakerékpáros világkupa-sorozat küzdelmeibe, és a 33. helyen fejezte be hétvégi megmérettetését.

A pályakerékpáros világkupa első két állomásának Minszk és Glasgow adott otthont, ám Szabó Norbert a túl sűrű versenyprogram miatt ezeken nem tudott indulni. Így a háromszéki bringás Hongkongban kapcsolódott be a küzdelemsorozatba, ahol a szakág krémje állt rajthoz, s mindannyijuknak az olimpiai részvétel célja lebegett a szemük előtt. A vasárnapi sprintversenyben huszonöt ország negyvenegy kerékpárosa volt érdekelt, s Norbert mellett a magyar Szalontay Sándornak is szurkolhattak a sportág szerelmesei. A sepsiszentgyörgyi versenyző 10.149 mp-t ment a selejtezőben, de sajnos ez nem volt elég a továbbjutáshoz és végül egy szerzett UCI-ponttal a 33. helyen végzett. A mezőny erősségének érzékeltetésére elmondhatjuk, hogy Szalontay 9.854 mp-es eredménye csak a 15. helyre volt elég, a szám győztese pedig a holland többszörös világ- és Európa-bajnok Harrie Lavreysen lett, aki 9.572 mp-es időt borított.

– Ez itt a világkupa a világ legjobb pályakerékpárosaival. Az igazán nagymenők egy része szinte nem versenyez év közben, aztán borít egy nagyot a világkupán, s azokkal a pontokkal megint el van egy évig. Nem vagyok csalódott, úgy érzem, hogy a héten meglesz a 10 mp, azzal már be lehetne jutni a tizenhatos döntőbe. Nagyon hálás és büszke vagyok, hogy ezen a szinten versenyezhetek. Kihoztam a maximumot magamból, de a pillanatnyi formám ennyire elég – nyilatkozta a háromszéki versenyző.

Eredmény (sprint): 1. Harrie Lavreysen (holland) 500 pont, 2. Jeffrey Hoogland (holland) 450 pont, 3. Tomohiro Fukaja (japán) 400 pont, ...15. Szalontay Sándor 145 pont, ...33. Szabó Norbert 1 pont.

A hatfordulós világkupa-sorozat (ebből legtöbb hármat vesznek figyelembe) következő állomását december 6. és 8. között az új-zélandi Cambridge-ben rendezik meg, Norbert már a helyszínen van, és bízunk abban, hogy ezúttal még jobban fog teljesíteni. A viadal utolsó két versenyét Ausztráliában (december 13–14.) és Kanadában (január 24–26.) tartják. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 722
szavazógép
2019-12-04: Sport - :

Hatodik Aranylabdáját vehette át Lionel Messi (Labdarúgás)

A France Football párizsi gáláján a Barcelona argentin támadója, Lionel Messi vehette át a 2019-es Aranylabdát, ezzel hatodszor érdemelte ki a labdarúgás világának legnagyobb egyéni elismerését, amivel megelőzte az ötszörös győztes Cristiano Ronaldót.
2019-12-04: Sport - :

Újabb vereséggel nehéz helyzetben a magyar válogatott (Női kézilabda, világbajnokság)

A magyar női kézilabda-válogatott 25–24-re kikapott Montenegró csapatától a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában kedden, így veszélybe került a továbbjutása.