Rövidpályás úszó Európa-bajnokságHosszú arany-, Jakabos ezüstérmes

2019. december 6., péntek, Sport

A Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság nyitónapján Hosszú Katinka arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen.

  • Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka
    Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka

A fináléban a háromszoros olimpiai bajnok 4:25.10 perces idővel védte meg címét, míg Jakabos 4:28.76 perccel csapott célba. A kettős magyar siker szinte borítékolható volt, ugyanis a délelőtti előfutamban Hosszú több mint hat, Jakabos pedig öt másodperccel volt gyorsabb, mint a harmadik olasz Ilaria Cusinato.

A rajt után Cusinato nagy lendülettel kezdett és tapadt a magyar párosra, sőt, Jakabossal szemben egy test­hossz előnyt dolgozott ki mellen, miközben Hosszú győzelme ekkor már nem forgott veszélyben. Jakabos a gyorson centiről centire jött fel, és elképesztően szoros küzdelemben lehajrázta az olaszt.

A 30 éves Hosszú Katinka 17. elsőségét gyűjtötte be a 25 méteres kontinensviadalokon, összességében pedig ez volt pályafutása 60. aranya, egyben a 90. érme, amelyet olimpián, világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon szerzett. Az ugyancsak 30 esztendős Jakabos Zsuzsanna legutóbb 2016-ban a nagymedencés Európa-bajnokságon volt érmes világversenyen.

Eredmény, női 400 méter vegyes: 1. Hosszú Katinka 4:25.10 perc, 2. Jakabos Zsuzsanna 4:28.76, 3. Ilaria Cusinato (Olaszország) 4:29.13.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1296
szavazógép
2019-12-06: Sport - :

Változik az európai selejtezők lebonyolítása (Labdarúgás, világbajnokság)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága arról döntött, hogy megváltoztatja a 2022-ben rendezendő világbajnoki selejtezők lebonyolítását – olvasható az UEFA hivatalos oldalán.
2019-12-06: Sport - :

Harmincpontos vereség (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Harmincpontos vereségbe szaladt bele a Kézdivásárhelyi SE együttese, amely a női kosárlabda Nemzeti Liga Nyugati csoportjának 7. fordulójában 75–45 arányban kapott ki a Kolozsvári U vendégeként. Az egy mérkőzéssel többet lejátszó háromszékiek továbbra is elsők, a kincses városbeliek viszont egy helyet javítva már másodikok a rangsorban.