Labdarúgás, világbajnokságVáltozik az európai selejtezők lebonyolítása

2019. december 6., péntek, Sport

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága arról döntött, hogy megváltoztatja a 2022-ben rendezendő világbajnoki selejtezők lebonyolítását – olvasható az UEFA hivatalos oldalán.

Európából továbbra is 13 csapat juthat ki a világbajnokságra, ám míg 2018-ban az oroszországi vb-re a 9 csoportgyőztes mellett 4 csapat a pótselejtezőből (amelyet a csoportmásodikok vívtak) érkezett, addig 2022-ben a katari tornára immár 10 csoportban folyik majd a küzdelem, és a csoportgyőztesek mellett a pótselejtezőben csak három hely lesz kiadó. De a pótselejtezők lebonyolítása is változik.

2018-ban a vb-kvalifikáció során a 9 csoportmásodikból a legjobb nyolcat sorsolták össze, és oda-vissza párharcokban dőlt el a kijutás. Ehelyett a 2022-ben rendezendő világbajnokság előtt a csoportmásodikként végző tíz válogatott a 2020–2021. évi Nemzetek Ligája-idény legelőkelőbb helyen záró, de nem vb-résztvevő két csapattal kiegészülve vesz majd részt a pótselejtezőben.

Így kisorsolnak hat mérkőzést, amelyeknek továbbjutói egy újabb találkozón vívhatják ki a szereplés jogát – azaz három ágon, amolyan elődöntő, döntő rendszerben zajlik a lebonyolítás. A pótselejtezőben továbbra is két meccset kell nyerni a kijutáshoz.

Továbbá az UEFA közölte: ebben a vb-selejtezőben már használják a videóbírót.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 521
szavazógép
2019-12-06: Sport - :

Doppingügy miatt felfüggesztették a játékosokat (Női kézilabda)

A Román Kézilabda-szövetség fegyelmi bizottsága jóváhagyta a Brassói Corona női kézilabdacsapat doppingolással gyanúsított 19 játékosának felfüggesztését, két játékos esetében tegnap eltörölte az intézkedést.
2019-12-06: Sport - :

Hosszú arany-, Jakabos ezüstérmes (Rövidpályás úszó Európa-bajnokság)

A Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság nyitónapján Hosszú Katinka arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen.