JégkorongSepsiszentgyörgyi játékos lett a legértékesebb

2019. december 9., hétfő, Sport

December 6. és 8. között két helyszínen rendezték a tizennégy év alatti jégkorongozók számára a Kárpát-medencei Magyar Liga idei utolsó teremtornáját. Az A-csoport küzdelmei Csíkszeredában a Vákár Lajos Műjégpályán, a B-csoport összecsapásai pedig Sepsiszentgyörgyön a műjégpályán zajlottak. Előbbi helyszínen hat, utóbbin négy együttes tette próbára magát.

A résztvevők garanciát jelentettek arra, hogy a bajnokság beteljesítse azokat az elvárásokat, amelyeket a Magyar Jégkorongszövetség és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia támasztott a versenysorozat elindításakor. A két szervezet célja ugyanis az volt, hogy a székelyföldi sportolók úgy tudjanak hónapról hónapra részt venni az anyaországi jégkorongéletben, hogy az ne járjon gyakori megterhelő utazásokkal és iskolai hiányzásokkal. Ennek megfelelően az MJSZ által elkészített beosztás szerint minden versenyhétvégén más gárdák látogatnak Erdélybe.

A csapatok minőségi időt tölthettek a jégen változatos ellenfelekkel, ugyanis Sepsiszentgyörgyön a Székelyföldi Jégkorong Akadémia két csapata mellett a Galaci Viitorul Hocheist és a Jászberényi Lehel HC versenyzett, míg Csíkszeredában az SZJA két együttese, a MAC Budapest két alakulata, a DVTK Jegesmedvék és a Brassói Corona találkozott. Mindkét csoportban a játékosok három nap alatt öt mérkőzést játszottak, minden összecsapás futó órával háromszor 20 percig tartott.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia csapataiban 11 sepsiszentgyörgyi – Imreh Botond, Nagy Tamás, Szabó Kartal, Király Ádám, Szebeni Gergő, Kertész Ákos, Málnai Zalán, Kencse István, Lukács Dávid, Barta Norbert, Haim Brassai Milán – szerepelt. Az A-csoportban SZJA Piros a harmadik helyen végzett, míg a B-csoportban az SZJA Kék a második lett, az SZJA Zöld pedig a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott. A megyeszékhelyi Nagy Tamás kiérdemelte a torna legértékesebb játékosának járó elismerést, valamint a legjobb hátvédnek is választották.

Végeredmény: * A-csoport: MAC Budapest A, Brassói Corona, SZJA Piros, MAC Budapest B, DVTK Jegesmedvék, SZJA Fehér * B-csoport: Galaci Viitorul Hocheist, SZJA Kék, SZJA Zöld, Jászberényi Lehel HC.

A Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek nyolc és tíz év alatti csapatai szombaton Csíkkarcfalván a Felcsík Kupa, míg vasárnap Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós Kupa utánpótlástornán vettek részt. Ezen korosztályokban nem számolnak eredményt, a cél, hogy a gyerekek megszeressék a jégkorongot, tanuljanak, fejlődjenek. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1547
szavazógép
2019-12-09: Közélet - Fekete Réka:

Szeretetajándék időseknek

Ajándékozz meg egy idős személyt és beszélgess vele az utcán, az állomáson, a kórházban, az orvosi rendelőben, az iskolában, az óvodában, a templomban, a munkahelyeden, az autóbuszon, a vonaton, a tömbházban vagy éppen a családban – ezzel a felhívással hirdeti a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány gyermekjóléti és családsegítő szolgálata a december végéig tartó szeretetprogramját. Az egyéni és csoportos résztvevők között jövő februárban nyereményeket sorsolnak ki, a szerencsések kétnapos ingyenes kirándulást nyerhetnek.
2019-12-09: Sport - :

A brassói hokicsapatnál is felmerült a doppinggyanú (Jégkorong)

A Brassói Corona egyre nagyobb bajban van, hiszen a női kézilabda-együttes kizárása után a klub jégkorongszakosztályánál is felmerült a tömeges doppinggyanú, melyekhez ezúttal korrupciós vádak is társulnak.