JégkorongA brassói hokicsapatnál is felmerült a doppinggyanú

2019. december 9., hétfő, Sport

A Brassói Corona egyre nagyobb bajban van, hiszen a női kézilabda-együttes kizárása után a klub jégkorongszakosztályánál is felmerült a tömeges doppinggyanú, melyekhez ezúttal korrupciós vádak is társulnak.

A kézilabdacsapatot a Román Kézilabda-szövetség döntésének értelmében kizárták a Nemzeti Ligából és törölték az eddigi eredményeit. A Brassói Corona tizenegy forduló után a második helyen állt a tizennégy csapatot felvonultató pontvadászatban a címvédő Râmnicu Vâlcea mögött. Az együttes bejutott az EHF Kupa csoportkörébe is, viszont a nemzetközi porondon sem folytathatja szereplését, mivel az európai szövetség is kizárta a sorozatból.

A Gazeta Sporturilor szerint a rendőrség birtokába kerültek olyan dokumentumok, amelyek alátámasztják a Corona jégkorongozóinak bűnösségét, ezt pedig vallomásokkal is kiegészítették a klub munkatársai. Állítólag a brassói klinikán a női kézilabdázók mellett a jégkorongcsapat játékosai is részesültek abban az intravénás lézerkezelésben, amelyet egyértelműen tilt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség szabályzata.

A bukaresti sportlap úgy tudja, az orvosok nagyon jól tudták, hogy ez a módszer a tiltólistán szerepel, a kezelést azonban mégis elvégezték a sportolók gyorsabb felépülése érdekében, hiszen anyagi hasznuk is származott belőle. Minden kezelés kevesebb mint egy órát tartott, és minden sportoló esetében 500 lejbe került, akik havonta akár tíz alkalommal is részesülhettek benne. A költségeket a klubot finanszírozó Brassó Megyei Tanács fedezte, a pénz egy része pedig visszatért a Corona vezetőségéhez.

A klub egyik munkatársa elárulta, minden a pénzről szólt, így egyre nőtt a kezelések gyakorisága, és megpróbáltak minél több szakosztályt bevonni. A doppingüzlet tehát elsősorban nem a sportteljesítmények növelését célozta, hanem a benne résztvevők gazdagodását. A Brassói Corona jégkorongcsapatánál tizenkilenc sportoló lehet érintett, a doppinggyanú pedig már a Nemzetközi Jégkorongszövetséghez is eljutott, amely szintén vizsgálódik az ügyben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1305
szavazógép
2019-12-09: Sport - :

Sepsiszentgyörgyi játékos lett a legértékesebb (Jégkorong)

December 6. és 8. között két helyszínen rendezték a tizennégy év alatti jégkorongozók számára a Kárpát-medencei Magyar Liga idei utolsó teremtornáját. Az A-csoport küzdelmei Csíkszeredában a Vákár Lajos Műjégpályán, a B-csoport összecsapásai pedig Sepsiszentgyörgyön a műjégpályán zajlottak. Előbbi helyszínen hat, utóbbin négy együttes tette próbára magát.
2019-12-09: Sport - :

Huszonhatan ültek asztalhoz (Sakk)

Az elmúlt héten huszonhat ifjúsági sakkozó vett részt a sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában megtartott és az ugyancsak megyeszékhelyi Szent György Lovag Sakk Klub által rendezett sakk Mikulás Kupán.