Így készülnek a webáruházak a karácsonyi szezonra! /X/

2019. december 16., hétfő, Pénz, piac, vállalkozás

Az ősz derekán járunk és fel sem fog tűnni, de pillanatok alatt elérkezik a tél s vele együtt az év talán egyik legszebb ünnepe is, a karácsony. A boltok már sokszor szeptember végétől karácsonyi lázban égnek és a polcokat elözönlik a karácsonyfa díszek, a színes csomagolópapírok, a csoki Mikulások és persze a különböző ajándék csomagok is. Nincsen ez másképpen a webes áruházak esetében sem. Bár nem hivatalos, de a karácsonyi nagy bevásárlás a Black Friday nevű óriási akció özönnel veszi kezdetét Magyarországon is.

A Black Friday minden évben a hálaadást követő pénteken kerül megrendezésre. Idén ez 2019.

november 29-ére esik. Hazánkban ezt az országos kedvezmény akciót már 2013 óta rendszeresen megrendezik és évről évre nagyobb rá a kereslet. Ez a nap nem csak Magyarországon, hanem az Egyesült Államokban is rekord bevételeket jelent a fizikai üzleteknek és a webáruházaknak egyaránt. Nem csoda, ha egyes webáruházak le is fagynak a nagy látogatószám miatt ezen a napon. Azonban még külföldön a 75–90%-os akciók sem ritkák, idehaza jellemzően 25-50%-os kedvezményekért küzdhetünk meg egymással a virtuális és a valós térben.

Évek óta tudatosan készülnek a webshopok a karácsonyra

Bár már korábban is léteztek karácsonyi leárazások, 2013 jelentős mérföldkövet jelentett a hazai webáruházas történelemben. Napra pontosan 6 évvel ezelőtt indult útjára ugyanis az első Black Friday akció Magyarországon is. A legnépszerűbb termékek amiket online vásároltunk, elsősorban kisebb és nagyobb háztartási berendezések és valamilyen elektronikai vagy mobiltechnológiai készülékek voltak. Jellemzően több tízezer forintot spórolt mindenki, aki ezen a napon intézte el előre a karácsonyi ajándékok megvásárlását, így gyakorlatilag nem csak az üzletláncok és webáruházak hanem a vásárlók is nyertek az óriási karácsonyi akcióban.

Sok webáruház külön dizájnt készíttet és feketébe vagy karácsonyi díszbe öltözik egy-egy akciója alkalmából. Ilyenkor előtérbe kerülnek a különböző ajándéknak illő csomagok és egyes online shopok még karácsonyi ajándék kategóriákat is létrehoznak kortól és nemtől függően, hogy ideális ajándékot találhassunk az oldalaikon. Nem is csoda, hogy a vásárlók egyre szívesebben végzik el a karácsonyi ajándék nagy bevásárlást otthon, egy webáruház oldalán, mint egy tömeggel teli üzletben.

A webáruházak előnye a fizikai üzletekkel szemben

Egy felkészült webáruházban, nem csak karácsonykor, de egész évben 0-24 órában vásárolhatunk anélkül, hogy ki kéne otthonról mozdulnunk. Nem csak a kényelem, hanem az átláthatóság is rendkívül fontos a vásárlóknak. Árban és tulajdonságban ugyanis sokkal egyszerűbb összevetni két terméket egy weboldalon, mint egy áruházban. Ráadásul a különböző segéd applikációk és ajándékválasztó alkalmazások segítenek minden megajándékozottunk számára megfelelő ajándéktárgyat választani.

A webáruházak már időben felkészülnek a nagy vásárlási dömpingre és nagyobb választékkal, valamint bőséges árukészlettel várják a vásárlóikat. A verseny pedig a vásárlóknak kedvez, ugyanis egymás árát alul licitálva kínálják hasonló termékeiket ilyenkor a webáruházak, amelyek általában sokkal kedvezőbben alakulnak a boltban kapható, azonos termékeknél. A kedvező árak mellett akciós házhoz szállítással és karácsonyi kupon kódokkal is találkozhatunk ebben a kiemelt időszakban. Érdemes tehát online intézni idén is, a karácsonyi ajándékok beszerzését! (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2019-12-16: Gasztronómia - :

A kamado grillek hőszabályozása /X/

Bármin is készítjük el az ételt, biztos, hogy az egyik legfontosabb lépés a hőfok megfelelő beállítása. Konyhai tűzhelynél nyilván nem okoz gondot a dolog, elektromos grillsütőnél sem, gázos grillnél is viszonylag egyszerű megoldani, de mi a helyzet a faszenes grillsütőkkel?
2019-12-16: Közélet - :

Két nap, három tűzeset

Három alkalommal is riasztották az előző napokban a megyei sürgősségi felügyelőség munkatársait, akik vidéken és a megyeszékhelyen is tüzet oltottak.