Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Két nap, három tűzeset

2019. december 16., hétfő, Közélet

Három alkalommal is riasztották az előző napokban a megyei sürgősségi felügyelőség munkatársait, akik vidéken és a megyeszékhelyen is tüzet oltottak.

  • Fotó: Kovászna Megyei Sürgősségi felügyelőség
    Fotó: Kovászna Megyei Sürgősségi felügyelőség

Pénteken Zágonban gyulladt ki egy lakóház konyhája, a tűzben textíliák, a bejárati ajtó és egy ablak égett el, illetve a közelükben tárolt javak is. Nagyborosnyón szombaton mintegy két hektár száraz növényzet égett le egy magántulajdonban lévő területen, ott vélhetően nyílt láng használata okozta a tüzet. Sepsiszentgyörgy egyik tömbházában is lángok lobbantak szombaton, Tolvaj Marius szóvivő szerint ott szándékos gyújtogatás következményeként gyulladt meg az első emeleti lakás konyhája. A felügyelőség kötelékében tevékenykedő rohammentősöknek is sűrű hétvégéjük volt, ők harminc alkalommal biztosítottak elsősegélyt. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1136
szavazógép
2019-12-16: Pénz, piac, vállalkozás - :

Így készülnek a webáruházak a karácsonyi szezonra! /X/

Az ősz derekán járunk és fel sem fog tűnni, de pillanatok alatt elérkezik a tél s vele együtt az év talán egyik legszebb ünnepe is, a karácsony. A boltok már sokszor szeptember végétől karácsonyi lázban égnek és a polcokat elözönlik a karácsonyfa díszek, a színes csomagolópapírok, a csoki Mikulások és persze a különböző ajándék csomagok is. Nincsen ez másképpen a webes áruházak esetében sem. Bár nem hivatalos, de a karácsonyi nagy bevásárlás a Black Friday nevű óriási akció özönnel veszi kezdetét Magyarországon is.
2019-12-16: Belföld - :

Az igazság kiderítését sürgeti az államfő (A temesvári forradalomra emlékeztek Bukarestben)

Az igazság kiderítését és a bűnösök felelősségre vonását sürgette Klaus Iohannis államfő a kommunista diktatúrát megdöntő, több mint 1100 áldozatot követelő 1989. decemberi forradalom ügyében a parlament hétfői emlékülésén mondott beszédében. Az eseményen sem az államfő, sem a kormányfő, sem a házelnökök nem említette Tőkés László nevét, csupán Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ szenátora hangsúlyozta az egykori temesvári lelkésznek a ’89-es forradalom kitörésében vállalt fontos szerepét.