Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Székely gyermekek az Országházban

2019. december 17., kedd, Magazin

Székely gyerekek adtak elő adventi betlehemes műsort múlt csütörtökön az Országházban. A homoródoklándi Oklánd gyermekcsoport adventi műsorát a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium ének- és zenekara kísérte a Parlament Kupolacsarnokában.

  • Fotó: MTI / Illyés Tibor
    Fotó: MTI / Illyés Tibor

A történelem során az anyaország és Erdély is sok vihart élt meg, Erdély azonban még mindig őrzi kincseit. Ezekből a kincsekből hoztak most a homoród­oklándi és székelykeresztúri fiatalok – mondta el köszöntőjében Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Emlékeztetett arra, a betlehemre lehet úgy is tekinteni, mint hagyományra, szép történetre, amely veretes szavakkal meséli el mindazt, amit őseink hittek, s amelyek szerint berendezték az életüket. A hitben élők számára azonban a betlehem tanúságtétel a szerető Istenről, az összetartozásról és arról, hogy a család Istentől megáldott dolog.

Kelemen Levente homoródoklándi unitárius lelkipásztor hangsúlyozta: miként a szent családnak karácsony éjszakáján, úgy a 2004. decemberi népszavazás idején a határon túli magyarok számára sem volt hely a hazájukban, hiába őrizték magyarságukat mintegy száz éven át. Akkor indult el a Tiszteletbeli Székely Mozgalom, amely sokat tett azért, hogy sokan másként gondolkodjanak, de maradt még tennivaló – fogalmazott a lelkész.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1137
szavazógép
2019-12-17: Magazin - :

Antall Józsefről szóló könyvet mutattak be

Bemutatták Kónya Imre, a Boross-kormány egykori belügyminisztere Antall Józsefről, a rendszerváltás utáni első szabadon megválasztott magyar kormány miniszterelnökéről szóló könyvét múlt szerdán Budapesten.
2019-12-17: Gazdakör - Bokor Gábor:

Közölték a termeléshez kötött támogatások értékét

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) közleménye szerint megállapították az állattenyésztési ágazatban folyósított, termeléshez kötött támogatások (SCZ – Sprijin cuplat zootehnic) 2019-re érvényes értékét. Az APIA december 11-én meg is kezdte ezen támogatások kifizetésének engedélyezését.