Öt és fél millió lejt költöttek

2019. december 18., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Külföldi turisták összesen 5,486 millió lejt, fejenként átlag 2605 lejt költött el Romániá­ban az év első tíz hónapjának összesített adatai szerint – közli a statisztikai intézet.

A turisták többsége üzleti célból érkezett az országba, jelzett időszakban mintegy 2,106 millió külföldi látogatót szállásoltak el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken. A Romániába látogatott külföldiek közül 54,6 százalék üzleti célból érkezett, 45,4 százalék magáncélból jött. A statisztikák szerint az üzleti célból érkezett turisták a legtöbb pénzt, kiadásuk mintegy 49,7 százalékát szállásra költötték, és túlnyomó többségük (91,9 százalék) a szállás mellett reggelit is tartalmazó csomagot vásárolt. A külföldi látogatók 47,3 százaléka turisztikai ügynökségen keresztül jött, 33,7 százalékuk pedig maga szervezte meg az utazását. Ugyanakkor a legtöbben (79,6 százalék) repülővel érkeztek, 11 százalékuk saját gépkocsival, 7,4 százalékuk autóbusszal, 1,6 százalékuk pedig más szállítóeszközzel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1291
szavazógép
2019-12-18: Pénz, piac, vállalkozás - :

Emelt minimálbér

Mintegy hét százalékkal növelik jövőre a bruttó minimálbért, és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára tavaly bevezetett differenciált minimálbér is megmarad, de ennek értékét már nem emelik – döntött a kormány.
2019-12-18: Pénz, piac, vállalkozás - :

Növekvő külföldi beruházások

Az év első tíz hónapjában 1,13 százalékkal nőtt a külföldi beruházások volumene a tavalyi év hasonló időszakához képest.