Női kosárlabda, Európa-kupaHarmadszor is kikaptak az Artego Bydgoszcztól

2019. december 18., szerda, Sport

A Sepsi-SIC nem tudta borítani a papírformát, és harmadszor is vereséget szenvedett az Artego Bydgoszcz együttesétől a női kosárlabda Európa-kupában. A rájátszás első körében a zöld-fehérek ezúttal 61–70-re kaptak ki lengyel ellenfelüktől, amely sérüléséktől megtizedelve mindössze kilenc játékossal érkezett Háromszékre, és közülük is csak hatan léptek pályára. A visszavágót januárban játsszák.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A meccset a Sepsi-SIC együttese a következő ötössel kezdte: Natalie Butler, Chrissy Givens, Annemarie Gödri-Părău, Andra Mandache és Jovana Pašić. A roppant tartalékos vendégcsapat edzőjének, Tomasz Herktnek nem sok választási lehetősége volt, így ő Brianna Kieselt, Elżbieta Międzikot, Laura Miskinienét, Jennifer O’Neillt és Karolina Pobozyt küldte pályára ellenünk. Két kimaradt támadás után Kiesel szerezte a találkozó első kosarát, amire Gödri-Părău felelt. A következő percekben a lengyeleknek sikerült meglépniük, de csapatkapitányunk gyorsan egyenlített 5-re. A remek napot kifogó Miskiniene újra előnyhöz juttatta az Artegót, ám egy 6–0-s rohammal már mi vezettünk (11–7). Rossz védekezésünk miatt ellenfeleink hamar egálra hozták a meccset (11–11), s Mandache két duplája kellett ahhoz, hogy plusz kettőben legyünk az első negyed végén (15–13).

A második játékrész elején Kiesel a büntetővonalról egyenlített, ám Jelena Vučetić triplájával – a mérkőzés első hárompontosa volt ez – ismét nálunk volt a vezetés (18–15). A 16. percben Kristina Topuzović kétpontosa után a lengyel alakulat trénere időt kért, és kevéssel később már tanítványai kerültek előnybe (25–26). Gyors kosárváltás után Tomasz Herkt ismét magához rendelte tanítványait, akik az első félidő utolsó percében Miskiniene büntetőivel elérték a 30 pontot. A hajrá már rólunk szólt, s 30–30-as állásnál vonultak szünetre a csapatok.

A harmadik negyed elején javulni látszott mind a támadó-, mind a védekezőjátékunk, és a 24. percben már 5 ponttal vezettünk (41–36). Sajnos, ezután rövidzárlatot kapott a Sepsi-SIC, a hibáinkat rendre kihasználták a vendégek, és megfordították az eredményt (41–45). A 23. percben Zoran Mikes kért időt, ám nem tudta felrázni csapatát, amely elkapkodta a folytatást, és hatpontos hátrányból várta a találkozó zárószakaszát (49–55). Bő hárompercnyi játék után Mandache törte meg a kosárcsendet, és feljöttünk három pontra (52–55). Givens kosarával már minimálisra csökkent a hátrányunk (54–55), ám Kiesel, illetve Miskiniene jókor villant, és meglépett az Artego (54–61). Szentgyörgyi időkérés után Pašić pontozott, ám Miskiniene távolról büntetett (56–64). Az utolsó másfél percen belül futottunk az eredmény után, de már nem tudtuk elkerülni a vereséget (61–70).

A találkozó legeredményesebb játékosát a vendégegyüttes adta, ahol Kiesel 22 pontig jutott. Tőlünk 15 pontjával és 9 lepattanójával Givens volt a legjobb.

Női kosárlabda, Európa-kupa, playoff, 1. forduló: Sepsi-SIC–Artego Bydgoszcz 61–70 (15–13, 15–17, 19–25, 12–15). Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna. Mintegy 1500 néző. Vezette: Jan Baloun (Csehország), Dumitru Stasiem (Moldova), Nikolaosz Ciopanosz (Görögörszág). Sepsi-SIC: Pašić 7, Mandache 18/3, Gödri-Părău 7, Givens 15, Butler 4–Demeter, Orbán, Cătinean, Mîrne-Nagy, Vučetić 5/3, Topuzović 5, Kovács. Edző: Zoran Mikes. Artego: Oniell 10, Kiesel 22, Międzik 5/3, Pobozy 10, Miskiniene 21/3–Subiech V., Subiech R., Michelek 2, Evans. Edző: Tomasz Herkt.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 655
szavazógép
2019-12-19: Világfigyelő - :

Utódját bírálja Tony Blair

Jeremy Corbyn vezetése alatt a brit Munkáspártban a szélsőbaloldal vette át az irányítást „szektás beütésekkel”, és ez teljesen képtelenné tette a pártot arra, hogy hiteles politikai erőként kormányra kerülhessen – mondta tegnap Tony Blair egykori brit miniszterelnök.
2019-12-19: Sport - :

Három dobogós helyezés Bákóból (Atlétika)

Az elmúlt hétvégén a bákói atlétikai teremben rendezték meg a Téli Kupa nevet viselő versenyt, amelyen Révész Katalin és Horovitz Hanna irányítása alatt a Sepsi ISK tizenöt sportolója vett részt. A megyeszékhelyi kis atléták három dobogós hely mellett egy hatodik és egy kilencedik helyet is bezsebeltek.