Hírsaláta

2007. július 13., péntek, Belföld

BĂSESCU KONTRA NICOLĂESCU. Az államelnök hétfőn panaszt tett a főváros 1-es számú bíróságán Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter ellen, és 50 000 lejes kártérítést követel, amiért a miniszter azt mondta: ,,az elnök számos olyan betegségben szenved, amely a pszichikai bántalmakhoz tartozik". Az első meghallgatásra szeptember 11-én kerül sor, a panasz szerint Băsescut erkölcsi kár érte, a vádlott kijelentése ,,tisztességében és jó hírnevében sértette meg". Az államelnök kéri továbbá, hogy a vádlott saját költségén közölje le a bírósági döntést két országos napilapban. (Realitatea)

BEPERELTE AZ ISTENT, VESZÍTETT A BÍRÓSÁGON. Szédelgés és bizalommal való visszaélés is szerepelt a keresetben, amelyet egy temesvári rab nyújtott be Isten ellen, mert nem teljesítette azt, amit imáiban kért tőle. A bíróság elutasította a keresetet. A 40 éves Mircea Pavel az Evenimentul Zilei beszámolója szerint jelenleg a gyilkosság miatt rá kiszabott húszéves börtönbüntetését tölti. A férfi ,,az égben lakó és Romániában az ortodox egyház által képviselt" Istent azzal vádolta, hogy elkövette ,,a szédelgés, a bizalommal való visszaélés, a korrupció és a befolyással való visszaélés" címen ismert vétket. Mindezt a következőképpen indokolta: ,,amikor megkereszteltek, a Nevezettel szerződést kötöttem, amelynek értelmében megszabadít a gonosztól. Ő azonban nem tartotta tiszteletben a szerződésünket annak ellenére, hogy különböző javakat és számos imát kapott tőlem." A temesvári bíróság elutasította a keresetet, méghozzá a következő indokolással: ,,Isten nem jogalany, és nem ismert a címe."

A FORDNAK MÉG VÁRNIA KELL. Az állami vagyonkezelő hétfőn bejelentette: elhalasztották a tárgyalások megkezdését a Ford Motor céggel az egykori craiovai Daewoo autógyár eladásáról. A vagyonkezelő szerint technikai okok miatt. (RTV)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1715
szavazógép
2007-07-13: Közélet - Simó Erzsébet:

Külföldi hírek

Megerősödött az al-Kaida
Amerikai hírszerzési értesülések szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat 2001 nyara óta nem észlelt szintre emelte műveleti képességét. Az Egyesült Államok elleni legsúlyosabb terrortámadást végrehajtó csoport a felszámolását célzó, közel hatéves légitámadások, háború és más akciók ellenére képes volt magát újraszervezni.
2007-07-13: Nyílttér - Demeter J. Ildikó:

Az utca hangja

PAKUCS ETELKA, Nagyborosnyó. A hajdúszoboszlói termálfürdő főbejáratának homlokzatán ez áll: ,,80 éves Európa legnagyobb gyógyfürdője." Erre mi, háromszékiek, Pávaiak, Vajnák is büszkék lehetünk, hiszen Pávai Vajna Ferenc fedezte fel ezt a gyógyvizet. 1925-ben kezdetét vette a kutatás, melynek munkálatait végig a mi tudós geológusunk vezette.