Lezuhant egy utasszállító repülőgép Kazahsztánban

2019. december 28., szombat, Világfigyelő

Visszazuhant felszállás közben egy repülőgép 98 emberrel a fedélzetén tegnap Kazahsztánban.

A szerencsétlenségnek legalább 15 halálos és 66 sérült áldozata van, a sérültek közül 50-nek az állapota nagyon súlyos. Minden túlélőt kórházba szállítottak – közölték a kazah hatóságok. A Bek Air kazah légitársaság gépe Almati repülőteréről próbált felszállni – a fővárosba, Nurszultanba tartott –, ám veszített magasságából, majd visszaérve a földre áttört egy betonkerítést és nekiment egy kisebb épületnek – közölte a kazah légügyi hatóság. A Fokker 100 típusú gépen 93 utas és ötfős személyzet tartózkodott. Egy túlélő azt mondta: a gép oldalra dőlve emelkedett, és egy erős zaj hallatszott, mielőtt elkezdett süllyedni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 776
szavazógép
2019-12-28: Belföld - :

Hírsaláta

EGY KIS ELLENŐRZÉS SOSEM ÁRT. Több mint 5800 karácsonyfának szánt fenyőt koboztak el a rendőrök a téli ünnepek előtt szervezett ellenőrzések során, és csaknem 8500 bírságot róttak ki, mintegy egymillió lej értékben.
2019-12-28: Világfigyelő - :

Elkerülő út épült Szabadka körül a magyar határig

Átadták a Tompa–Kelebia határátkelőt a Belgrádba vezető autópályával összekötő utat tegnap, így a Magyarországra irányuló vagy onnan érkező teherforgalomnak már nem kell áthaladnia a határ mellett fekvő Szabadka központján. Az utat közel harminc évig építették, a munkálatok azonban csak az utóbbi négy évben váltak intenzívvé.