KézdivásárhelyEzerkétszáz töltött káposzta ajándékba

2019. december 30., hétfő, Közélet

A Szent Család vasárnapján, tegnap délben jótékonysági Rotary-ebédet szerveztek a kézdivásárhelyi Gábor Áron téren, a szobor mögött felállított sátraknál. A helybeli Rotary Klub első alkalommal vállalta a jótékonysági akció megszervezését a Wegener Pro Sanitate Alapítvány, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete és a város önkormányzata támogatásával.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Imre Sándor kézdivásárhelyi vállalkozó és baráti köre néhány éve indította útjára az akkor Mindenki karácsonya névre keresztelt jótékonysági akciót azzal a céllal, hogy karácsony idején a rászorulókon segítsenek, és mindenki érezze, hogy a szeretet ünnepe van. Tavaly a töltött káposztás főtéri jótékonysági rendezvényt már a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete és a Wegener Pro Sanitate Alapítvány vállalta magára. Imre Sándor cégének beszállítói segítségével karácsony előtt a hajléktalanszálló lakóinak vitt alapélelmiszerből és édességből álló ajándékcsomagokat.  Tegnap Bajcsi Ildikó, a Rotary Klub tagja érdeklődésünkre elmondta: a klub és a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete tagjai ezerkétszáz töltött káposztát készítettek el. Aki kérte, kapott három darab tölteléket, kenyeret és a Wegener Pro Sanitate Alap által biztosított kalácsot. „Sokan jöttek el, akik vagy hazavitték, vagy helyben fogyasztották el az ebédet. Jóleső érzés, hogy ilyen sok rászorulónak tudtunk meleg ebédet biztosítani” – mondotta Bajcsi Ildikó. Azt is megtudtuk, hogy a főtéri akciót megelőzően kétszáz-kétszáz töltött káposztát adományoztak a római katolikus és a református egyházközségnek, ahonnan a cserkészek házhoz vitték a katolikus betegekhez, illetve az egyházpalota pincéjében levő ebédlőben fogyasztották el az egyedülálló reformátusok. Január 4-én, az új év első szombatján hatodik alkalommal szervezik meg az Újévi meleg étel nevet viselő jótékonysági akciót a Gábor Áron-szobornál 15 órakor.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2285
szavazógép
2019-12-30: Sport - :

Január végén folytatódik a bajnokság (Teremlabdarúgás, 2. liga)

Január végén folytatódik a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokság, amelynek a rájátszásában ott van a céhes városbeli KSE Futsal együttes is – olvasható a Román Labdarúgó-szövetség hivatalos portálján (www.frf.ro). Az élvonalba jutásért zajló felsőházi rájátszásnak a kézdivásárhelyiek mellett van egy másik székelyföldi csapata, a Gyergyóremetei Kereszthegy.
2019-12-30: Belföld - :

Jelentős magyar állami támogatás érkezik

Jelentős, mintegy 16 milliárd forintos (47,5 millió euró) támogatást ítélt meg a magyar kormány határon túli – közöttük erdélyi – szervezetek, egyházak, sportegyesületek működésére, fejlesztésére – közölte tegnap délután a kronikaonline.ro portál. A Sepsi OSK labdarúgóklub működésére és fejlesztésére 2,1 milliárd forintot különítettek el.