Jelentős magyar állami támogatás érkezik

2019. december 30., hétfő, Belföld

Jelentős, mintegy 16 milliárd forintos (47,5 millió euró) támogatást ítélt meg a magyar kormány határon túli – közöttük erdélyi – szervezetek, egyházak, sportegyesületek működésére, fejlesztésére – közölte tegnap délután a kronikaonline.ro portál. A Sepsi OSK labdarúgóklub működésére és fejlesztésére 2,1 milliárd forintot különítettek el.

Mint írják, a Magyar Közlöny december 27-i számában megjelent döntések értelmében számos erdélyi szervezet, intézmény, egyház részesült többlettámogatásban.
Az 1990-ben a névadó szülő­falujában, Csomakőrösön alakult Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület 214 millió forintot kapott a Kőrösi Csoma Sándor Dokumentációs Emlékközpont létrehozására.

Az Orbán Viktor vezette kabinet a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Hatóság fejlesztési és működési költségeire 165 millió, míg a temesvár-belvárosi református egyházközségnek a temesvári forradalmi református templom felújítására 30 millió forintot juttat.

A tusnádfürdői római katolikus plébánia beruházásának támogatására 108 millió forintot, míg a kolozsvári Házsongárd Alapítvány működésére és beruházásainak támogatására 45 millió forintot különítettek el.

A labdarúgó másodosztályban érdekelt FK Csíkszeredát és akadémiát is működtető Futball Club Csíkszereda Egyesület 2,7 milliárd forintot kapott.

Egyébként a határon túli futballklubok közül a vajdasági Topolyán működő TSC 2,5 milliárd, az eszéki labdarúgó-akadémia egymilliárd, a lendvai futballklub 1,3 milliárd, míg a komáromi KFC Komarno 2,2 milliárd forintos magyar állami támogatásban részesült – olvasható a Krónika híroldalán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2285
szavazógép
2019-12-30: Közélet - Iochom István:

Ezerkétszáz töltött káposzta ajándékba (Kézdivásárhely)

A Szent Család vasárnapján, tegnap délben jótékonysági Rotary-ebédet szerveztek a kézdivásárhelyi Gábor Áron téren, a szobor mögött felállított sátraknál. A helybeli Rotary Klub első alkalommal vállalta a jótékonysági akció megszervezését a Wegener Pro Sanitate Alapítvány, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete és a város önkormányzata támogatásával.
2019-12-30: Közélet - Fekete Réka:

Tombola a szegényekért

Hetvenhat nyereményt sorsolt ki pénteken a Kovászna Megyei Vöröskereszt azon a tombolajátékon, amelynek célja, hogy a befolyt összegből rászoruló családoknak segítsenek. A szervezet téli programja részeként megszervezett adománygyűjtés eredményes volt, több mint ezerháromszázan vásároltak tízlejes jegyet, amit egyéni befizetések egészítettek ki.