Tombola a szegényekért

2019. december 30., hétfő, Közélet

Hetvenhat nyereményt sorsolt ki pénteken a Kovászna Megyei Vöröskereszt azon a tombolajátékon, amelynek célja, hogy a befolyt összegből rászoruló családoknak segítsenek. A szervezet téli programja részeként megszervezett adománygyűjtés eredményes volt, több mint ezerháromszázan vásároltak tízlejes jegyet, amit egyéni befizetések egészítettek ki.

  • December 23-án Kilyénben adták át az élelmiszercsomagokat a vöröskeresztesek
    December 23-án Kilyénben adták át az élelmiszercsomagokat a vöröskeresztesek

Lapunk érdeklődésére Lázár Andrea programfelelős elmondta, az öt-hat éve indított karácsonyi tombolát nem csak azért tartja sikeresnek, mert 14 500 lej gyűlt össze, hanem a helyi vállalkozók részvétele is sokat jelent számukra. Idén harminckét cég ajánlott fel nyereményeket, amelyekből hetvenhat nyertes részesül, s bár a korábbi évekhez képest kevesebb a tárgyi felajánlás, minden adománynak örvendenek. A vállalkozók többnyire saját termékeiket ajánlották fel, cukrászdák, vendéglátóipari egységek jelentkeztek, de színházi előadásra szóló belépő, édességcsomag, ajándékszelvény is szerepelt a listán. A nyerteseket telefonon értesítik, a csomagok januárban vehetőek át a Vöröskereszt sepsiszentgyörgyi székházában.

A téli programban a Vöröskereszt tizennyolc alegységéhez juttatja el az élelmiszercsomagokat, karácsony előtt is sokan kaptak már ilyen jellegű segítséget a szervezettől, elsősorban falun élő rászoruló családokat, egyedül élőket segítenek ebben az időszakban. A több hónapos programot saját forrásokból és adományokból működtetik, a karácsonyi tombola ellenben azáltal különleges és igazán közösségi projekt, hogy a jegyeket önkéntesek árusítják, a lakosság ezek megvásárlásával járul hozzá, a helyi vállalkozók pedig nyereményeket adományoznak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2285
szavazógép
2019-12-30: Belföld - :

Jelentős magyar állami támogatás érkezik

Jelentős, mintegy 16 milliárd forintos (47,5 millió euró) támogatást ítélt meg a magyar kormány határon túli – közöttük erdélyi – szervezetek, egyházak, sportegyesületek működésére, fejlesztésére – közölte tegnap délután a kronikaonline.ro portál. A Sepsi OSK labdarúgóklub működésére és fejlesztésére 2,1 milliárd forintot különítettek el.
2019-12-30: Máról holnapra - Farkas Réka:

Remény a reménytelenségben

Ennek is vége. Ismét magunk mögött tudhatunk egy esztendőt, örömeivel, bánataival, kihívásaival. És botrányaival, végeérhetetlen politikai cirkuszaival, melyek, akár akarjuk, akár nem, rányomják bélyegüket mindennapjainkra. Mintha sehogy nem akarnának jóra fordulni már a dolgok ebben az országban, és az oly nagyon remélt jobb élet továbbra is váratna magára.