Magyar Bor Nagydíj, 2019Szigligeti és villányi borok nyerték el az elismerést

2020. január 4., szombat, Magazin

Fehérbor kategóriában a hegymagasi Szászi Birtok 2015-ös Szigligeti Kabócás Olaszrizlingje, a vörösborok között pedig a villányi Tiffán’s Pincészet Grande Selection 2015-ös házasítása nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.

A szakmai szervezet negyedik alkalommal értékelte azokat a magyar termelők által készített fehér- és vörös-,száraz és félszáraz borokat, amelyeket tagjai az elmúlt évben kóstolhattak, és tapasztalataik alapján ezekből összeállították a legjobb tételek Super 12 listáját – közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Borszakírók Köre.

A verseny keretében a borszakírók először szavazataikkal rangsorolják az elmúlt öt évjárat olyan borait, amelyek megítélésük szerint „kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek bizonyulnak”, majd a legtöbb jelölést kapott 12–12 fehér- és vörösbort két bizottság kétszer is vakkóstolón kóstolja, illetve pontozza.

A 2019-es Super 12 listákon ezúttal összesen 14 borvidék képviselteti magát, a legtöbb borral Villány (5) és Szekszárd (4), míg Balatonfüred-Csopak, Eger, Etyek és Tokaj 2–2 tétellel szerepelt a döntősök között.

 A Magyar Bor Nagydíjjal járó trófeák és oklevelek ünnepélyes átadására január 25-én a debreceni Déri Múzeumban kerül sor.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2020-01-04: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Újévi meleg étel
Kézdivásárhely főterén a Gábor Áron-szobornál ma 13 órától (az eddigi 15 órai kezdettől eltérően) hatodik alkalommal kerül sor újévi meleg étel kiosztására. Most első alkalommal az étel helyben készül el, felszolgálásában részt vesz a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Zöld Nap Egyesület, a 34-es számú Gábor Áron Cserkészcsapat, a Süti Éden és a Kreakids Studio. A számos önkéntes mellett az eseményt támogatja Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala is.
2020-01-04: Magazin - :

Betiltották a műanyag zacskókat a Fidzsi-szigeteken

Betiltották az egyszer használható műanyag zacskók gyártását és forgalmazását a Fidzsi-szigeteken. A január 1-jétől hatályba lépő rendelkezéssel a hatóságok az óceán műanyag-szennyezettsége ellen akarnak fellépni, a tisztább környezettől pedig a helyi idegenforgalom fellendülését remélik.