Emuval sétáló turistákat büntettek meg Velencében

2020. január 4., szombat, Magazin

Emuval sétáló külföldi turistákat bírságoltak meg az olaszországi Velencében a közlekedési és az állathigiéniai szabályok megsértése címén.

  • Forrás: pixabay.com
    Forrás: pixabay.com

Két szlovén férfi egy-egy idomított emuval az oldalán sétálgatott békésen a lagúnák városának szűk utcáin csütörtökön. Az Ausztráliában őshonos röpképtelen futómadarak szokatlan látványa felkeltette a többi turista figyelmét, de az éber helyi lakosokét is, akik tucatszám tettek bejelentést a hatóságoknál.

A férfiak – egy cirkusz tulajdonosai – vonattal érkeztek Velencébe a szárazföldön fekvő San Doná di Piave településről, ahol szabályosan jegyet váltottak az állatoknak is, elhallgatva ugyanakkor, hogy nem a megszokott házi kedvencekről, hanem egzotikus nagymadarakról van szó.

A lakossági bejelentések nyomán a rendőrség feltartóztatta a furcsa turistacsoportot, és 800 euró pénzbírsággal sújtotta a férfiakat, akiket arra is köteleztek, hogy az első vonattal hagyják el a várost.

A városnéző emukról készült videók elárasztották az olasz közösségi médiát, köztük a Velence nem Disneyland nevű oldalt, ahol számos felháborodott bejegyzés ítélte el a nagymadarakkal sétáló turistákat, hiányolva például a pórázt és a „szájkosarat” az állatokról.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 47
szavazógép
2020-01-04: Magazin - :

Norvégiában melegebb volt, mint Újdelhiben

Januári melegrekordot mértek Norvégiában, az Oslótól 260 kilométerre fekvő Sunndalsorában. A városban csütörtökön 19 Celsius-fok volt a Norvég Meteorológiai Intézet szerint – írta az MTI.
2020-01-04: Élő múlt - :

Alexa Károly: Köd a Királyhágón

Erdéllyel nem nehéz bennünket megríkatni – így indítja rövid cikkét Kosztolányi Dezső a Nyugat 1920. márciusi számában, annak is a vége felé, a kritikai rovatban