Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Zenei tehetségkutató sérülteknekAz első együttes már bizonyított

2020. január 4., szombat, Közélet

Az új év első felkészítő táborát tartja ezen a hétvégén a tavaly alakult, fogyatékkal élő fiatalokból álló együttes, amelynek tagjait a Sepsiszentgyörgyön bejegyzett United by Music Alapítvány által tavaly első alkalommal szervezett tehetségkutató versenyen válogatták ki. Az idei előválogatókat februárban, a döntőt márciusban tartják, január 31-ig még lehet jelentkezni a versenyre.

  • Próba közben – Nyikó Anetta és Rugina Róbert
    Próba közben – Nyikó Anetta és Rugina Róbert

A 2018-ban holland mintára létrejött United by Music Románia Alapítvány olyan zenei ügynökségként működik, amely fogyatékkal élő tehetséges művészeket karol fel, oktatásban részesíti őket és fellépési lehetőségeket biztosít számukra. A válogatás tehetségkutató versenyen történik, aminek Sepsiszentgyörgyön van már előzménye, hisz a Diakónia Keresztyén Alapítvány és az Írisz Ház 2011 óta szervezi meg évente az Outsider Music Fest fesztivált.

A tavalyi tehetségkutatón kiválogatott, fiatal hangszeresekből és énekesekből álló csoporttal az elmúlt esztendőben Szabó István, Kovács Janka és Kovács Dorottya foglalkozott a havonta tartott hétvégi táborokban, eddig négy zeneszámot állítottak össze és tanultak meg – tudtuk meg Olcsvári Tündétől, az United by Music Románia Alapítvány elnökétől. A tizenkét tehetségből négyen tavasszal a hollandiai partnerhez látogattak, ahol egy jótékonysági gálán léptek fel, az együttes két tagja részt vett a Dél-Koreában tartott speciális sportolimpia kísérőrendezvényeként szervezett speciális zenei fesztiválon. A csoport ezen a hétvégén a sepsikőröspataki Írisz-táborban gyakorol a mentorok segítségével, a hangszereket egyrészt a holland partner biztosítja, de van, aki saját hangszerén játszik. Az együttesnek négy háromszéki tagja van, két-két medgyesi és marosvásárhelyi, három csíkszeredai és egy focșani-i tehetség is részese a programnak.

Az idei tehetségkutató verseny szabályzata és jelentkezési űrlapja elérhető az alapítvány honlapján. A döntőt márciusban tartják Sepsiszentgyörgyön, amelyhez támogatók jelentkezését várják. A főtámogatótól legkevesebb ötezer lejre számítanak, a kiemelt támogatók 2500–5000 lej közötti összeggel járulhatnak hozzá az eseményhez, ezenkívül támogatói jegyeket is kínálnak. Egy főtámogató már jelentkezett, az Amigo üzletlánc 5890 lejt adományozott a karácsony előtti jótékonysági akciója bevételéből, de a már működő zenekar felkészítésére, valamint a United by Music tehetségkutató program fenntartására is lehet adományozni. Az alapítvány tájékoztatása szerint a program internetes honlapján található Támogass modulra kattintva bárki utalhat 25, 50, 75, 100 lejt vagy tetszőleges összeget havi rendszerességgel vagy akár egyszeri alkalommal is. Az adatbázisba bekerülő adományozók rendszeres tájékoztatást kapnak e-mailben az adományok felhasználási módjáról, és meghívót az eseményekre, a pénzutalással járó adatfeldolgozás teljesen biztonságos, a euplatesc.ro szolgáltatóval dolgoznak – közölte Orosz Anna projektmenedzser.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2020-01-04: Jegyzet - László Zsuzsa:

Kíváncsi vagyok

Nem tettem fogadalmakat szilveszteréjjel. Nem emlékszem, hogy mikor tettem utoljára, vagy hogy egyáltalán tettem-e valaha is. Tényleg nem emlékszem. Ha volt is ilyen, biztosan nem tartottam be. Arra viszont emlékeznék. Nekem több idő kell ahhoz, hogy lezárjak vagy elkezdjek valamit, nem elég egy év végi éjszaka mámoros hangulata. Úgyhogy az idén is kihagytam. Nem mintha nem lenne semmi, amin változtatni szeretnék, ajjaj...
2020-01-04: Kármentő - Ferencz Csaba:

Ánte

Az új év kapuján átlépve a megviselt tábla látványa, a megmaradt szótöredék időben és térben is messze ágazó gondolatokat indíthat el. Egyébként is hajlamosak vagyunk ilyenkor belerévedni a végtelen időbe, amit az időkorlátok rendszerével – mióta ember az ember – megfoghatóvá igyekszünk varázsolni.