LabdarúgásVizsgálják a Román Labdarúgó-szövetséget

2020. január 7., kedd, Sport

Hónapok óta zajlik a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) nyomozása a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) munkatársai, tisztségviselői ellen, bár az ügy csak a napokban vált nyilvánossá. Az ügyészek több alkalommal is iratokat foglaltak le a szövetség bukaresti székházában, ismeretlen tettes ellen nyomozva bűnszervezetben elkövetett sikkasztás és adócsalás gyanújával.

  • Răzvan Burleanu
    Răzvan Burleanu

A Gazeta Sporturilor szerint a DIICOT több hónapos késéssel ugyan, de elismerte hogy valóban vizsgálatot indított, ennél többet azonban nem árultak el. A sportlap értesülései szerint az UEFA-tól érkezett pénzek, elsősorban a nyári Európa-bajnokság bukaresti mérkőzéseire szánt összeg felhasználásának módja adott okot a gyanúra, amely szerint a pénz egy részét a FRF saját céljaira, többek között Răzvan Burleanu elnök tavalyi újraválasztási kampányára költötte el. Az ügyészségi vizsgálat egy feljelentés nyomán indult meg.

Nem ez az első eset, hogy a DIICOT nyomozást indít a FRF és vezetői ellen, három évvel ezelőtt az előző elnök, Mir­cea Sandu és társai ellen vizsgálódtak pénzmosás vádjával. Az ügyészek akkor a 2009 és 2011 között FIFA- és UEFA-támogatásokból Bufteán épült edzőközpont költségeit, elsősorban a megvásárolt telek árát találták túlárazottnak, ebben az ügyben azonban ítélet egyelőre még nem született.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2020-01-07: Sport - :

Marosvásárhelyi középpályás a piros-fehérek első téli igazolása (Labdarúgás)

A sepsiszentgyörgyi labdarúgóklub hétfőn közösségi oldalán jelentette be, hogy két és fél évre szóló szerződést kötött Kovács Lóránttal. A 26 éves marosvásárhelyi középpályás a magyar élvonalban szereplő Újpest FC csapatától érkezett.
2020-01-07: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
RENDHAGYÓ SZABADTÉRI VÁNDORKIÁLLÍTÁS tekinthető meg Baróton a Diákdombon január 15-ig. A kiállítás a Joannes Kájoni 390 emlékév tiszteletére született, amelyet a Hargita Megyei Kulturális Központ kezdeményezett számos kulturális intézmény, érintett partner bevonásával és a Kájoni Consort régizene-együttes kérésére. Kájoni János, akit Erdély polihisztoraként is emlegetnek, európai kultúrát akart Csíksomlyón.