Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KézdivásárhelyCsökkent a születések és az elhalálozások száma

2020. január 7., kedd, Közélet

A kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal személynyilvántartó és anyakönyvi irodájában az elmúlt esztendőben 409 újszülöttet, 252 elhalálozást és 93 házasságkötést vettek nyilvántartásba – tudtuk meg Kovács Mária Magdolna irodavezetőtől.

  • A kézdivásárhelyi Gábor Áron tér. A szerző felvétele
    A kézdivásárhelyi Gábor Áron tér. A szerző felvétele

A hivatalnok tájékoztatása szerint az előző évhez viszonyítva csökkent a születések és az elhalálozások száma. A 2018-as év adai közt 467 újszülött és 291 elhalálozás szerepel az anyakönyvi statisztikában.

A boldogító igent 2018-ban szintén 93-an mondták ki, az anyakönyvi irodában közös megegyezéssel öten váltak el, a tavalyi válások pontos számáról azonban a szakirodának nincs kimutatása.

Mint ismert, a születések száma azért ilyen magas, mert a Felső-Háromszéken született babákat mind a kézdivásárhelyi városházán veszik nyilvántartásba, az újszülöttek száma mintegy fele-fele arányban városi, illetve kézdiszéki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1137
szavazógép
2020-01-07: Jegyzet - Mózes László:

Üzenet Gyuláról (Kármentő)

Jól ismert axióma, miszerint egy nemzeti közösség – kisebbség – közérzete precíz fokmérője egy ország állapotának. Ha mindazok, akik kevesebben vannak, és nemzetiségük, vallásuk okán másak, mint a többségiek, mégis elégedettek életükkel, nem panaszkodnak tehát, nagy valószínűséggel az az ország, hatalom toleráns és megértő, olyan hely, ahol jó élni, mert nem megalázzák, hanem felkarolják a kisebbségi sorsban lévőket.
2020-01-07: Közélet - Fekete Réka:

Sepsiszentgyörgyön beindult az adófizetés

A felújított sepsiszentgyörgyi adóhivatalban tegnaptól lehet befizetni az idei helyi adókat és illetékeket. Már az esztendő első nyitvatartási napján sokan éltek a lehetőséggel és törlesztették pénzügyi kötelezettségeiket.