Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Késve érkezik a nyugdíj

2020. január 7., kedd, Közélet

Néhány napos késéssel kapják kézhez járandóságukat országszerte azok a nyugdíjasok, akik számára a Román Posta kézbesíti havonta juttatásukat. A társaság hétfői közleménye szerint a postások január 10-től kezdik el a nyugdíjak szétosztását, miután az ehhez szükséges keretet –  az évzárás okán – az országos nyugdíjpénztár a szokásosnál később utalja.

Traian Nicolae Ciotloş, a megyei nyugdíjpénztár vezetője lapunknak megerősítette, csak a postai úton történő kézbesítés csúszik néhány napot, akik bankszámlára kapják nyugdíjukat, azok ebben a hónapban is a szokásos időpontban vehetik fel járandóságukat. Úgy fogalmazott, ideiglenes helyzetről van szó, ami az év végi, év eleji szabadnapoknak tudható be. Háromszéken pillanatnyilag mintegy 47 ezer nyugdíjast tartanak nyilván, akikhez zömmel a posta révén jut el hónapról hónapra a nyugdíj. A vidéken élők számára (bankfiókok hiányában) ez a legkézenfekvőbb megoldás – mondta az igazgató. Közel 21 ezer háromszéki nyugdíjas juttatását számlára utalja a nyugdíjpénztár.

Az Agerpres hírügynökség szerint a Román Posta vezérigazgatója, Horia Grigorescu azt nyilatkozta, az érintettek január 20-ig megkapják
pénzüket. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1136
szavazógép
2020-01-07: Közélet - Fekete Réka:

Sepsiszentgyörgyön beindult az adófizetés

A felújított sepsiszentgyörgyi adóhivatalban tegnaptól lehet befizetni az idei helyi adókat és illetékeket. Már az esztendő első nyitvatartási napján sokan éltek a lehetőséggel és törlesztették pénzügyi kötelezettségeiket.
2020-01-07: Jegyzet - Bokor Gábor:

Az utászok visszavágtak (Szóvá tesszük)

Az utászok visszavágtak, és ellehetetlenítették a rétyi tavak két kisebbikénél a horgászást – panaszolta a víztükrök halőre. Történt ugyanis, hogy néhány hónappal ezelőtt a Rétyi Nyíren átvezető országút javítása alkalmával a fel nem használt (létezik ilyen? Tele vannak útjaink gödrökkel!) aszfaltot példás gondoskodással a Nyír egyik homokos gödrébe ürítették le. Mintha aszfaltozott térre lett volna szükségük az ott fészkelő gyurgyalagoknak, rovaroknak, más élőlényeknek.